Més de 100 especialistes debaten aquests dies sobre la diagnosi de cardiologia pediàtrica a l'HGC


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya (HGC) organitza aquests dies les primeres jornades sobre diagnosi en cardiologia pediàtrica. Les sessions, que han aplegat més d'un centenar d'especialistes de diferents localitats catalanes, pretenen actualitzar els coneixements de la cardiologia infantil i les pautes d'actuació davant d'un buf cardíac. Les jornades es clouran el proper 24 de maig amb una sessió a càrrec del Doctor Lorenzo Jiménez cardiòleg pediàtric de l'HGC.

Una de les principals inquietuds dels pediatres és la diagnosi dels trastorns que es donen al cor d'alguns nadons. Amb l'objectiu de donar resposta a aquestes qüestions, l'àrea de pediatria de l'Hospital General de Catalunya ha organitzat les primeres jornades sobre la diagnosi de la cardiologia pediàtrica. D'aquesta manera, es volen actualitzar els coneixements dels facultatius especialitzats i revisar les pautes d'actuació davant d'un buf cardíac, és a dir, sorolls anòmals del cor dels infants que es perceben a través del fonendoscopi.

I és que segons el col.lectiu pediàtric, determinar si aquestes anomalies responen a un fenomen fisiològic o a una cardiopatia, pot ser determinant en l'evolució del cor dels infants. Escoltem la pediatra i coordinadora de les Jornades, la Doctora Núria Gorina.

Núria Gorina

Quan naixem el cor ha de fer una adaptació de la vida fetal, i un petit trastorn en el període perinatal pot tenir més gravetat.


Les Jornades s'han estructurat en 4 sessions al llarg de tres mesos i hi han assistit més d'un centenar de facultatius d'arreu de Catalunya. Una sessió interactiva a càrrec del Doctor Lorenzo Jiménez, cardiòleg pediàtric de l'HGC, en què s'exposaran casos pràctics, posarà punt i final a les Jornades, el 24 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.