Sant Cugat i la resta de municipis per on passa el Camí Verd es comprometen a treballar per fer realitat aquest projecte


  • Comparteix:

La Plataforma Ciutadans pel Camí Verds i els 5 municipis demanen el suport d'altres administracions

La Plataforma Ciutadans pel Camí Verds i els 5 municipis demanen el suport d'altres administracions

El projecte de creació del primer Camí Verd del Vallès, ha fet un pas més amb el compromís públic dels ajuntaments implicats de recolzar el projecte. L'objectiu de la Plataforma és començar a treballar conjuntament amb els governs dels municipis per on ha de passar aquesta via i també amb la Diputació de Barcelona per poder fer realitat el projecte.

L'objectiu de la Plataforma Ciutadans pel Camí Verd és impulsar la primera via verda de la província de Barcelona, un recorregut de 8 quilòmetres que va de Sant Quirze a Rubí, aprofitant un antic traçat ferroviari desafectat i que ha d'estar destinat exclusivament a les persones i als vehicles no motoritzats.

Ara, i després de recollir més d'11.000 signatures, la proposta ha fet un pas més amb el recolzament dels ajuntaments de Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola, Sant Quirze i Sabadell, que han aprovat mocions de suport a la iniciativa. El president de la Plataforma Ciutadans pel Camí Verd, Ramon Andreu, s'ha felicitat de 'la valentia política' d'aquests consistoris i ha assegurat que ara cal seguir treballant buscant l'adhesió d'altres administracions.

Ramon Andreu

Vam enviar a tots els ajuntaments un text per poder fer realitat el Camí Verd. Això ha estat aprovat a tots els plens municipals, tots els ajuntaments per on passa aquest Camí Verd hi ha donat suport i a partir d'aquí comencem a treballar amb la Diputació i amb qui calgui


En el mateix sentit s'han expressat els alcaldes i regidors d'aquests 5 municipis, que han agraït l'esforç ciutadà fet per impulsar una proposta que fomenta els hàbits de vida saludables i un altre concepte de la mobilitat més sostenible. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha assegurat que es tracta d'un projecte que entronca molt bé amb altres iniciatives com la recuperació del Camí dels Monjos o el tancament del Camí de Sant Medir al pas de vehicles.

Lluís Recoder

D'una banda recuperem un camí, i és un projecte que entronca molt bé amb la recuperació de l'antic Camí dels Monjos i que en algun punt es creuaran. I un projecte d'aquest tipus, a part de recuperar un camí, implica obrir-lo a les persones


Els alcaldes també s'han mostrat optimistes pel que fa a la bona predisposició de la Generalitat de tenir en compte els al·legacions presentades per aquestes ciutats en contra del Vial Interpolar, que passaria en part pel mateix espai del Camí Verd, i estudiar possibles alternatives. Escoltem l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral.

Antoni Morral

Quan des de Cerdanyola vam presentar les al·legacions al PITC al senyor Nadal, li vm explicar quina era la proposta de la ciutat, he de dir que estava molt receptiu a escoltar les propostes i obert a considerar-les, tot i plantejar alguns interrogants


La proposta parteix inicialment del model del Consorci de les Vies Verdes de Girona, on hi participen tots els ajuntaments implicats i la Diputació, que s'encarreguen del manteniment, la promoció i l'ampliació d'aquestes vies.

D'altra banda, la plataforma Ciutadans pel Camí Verd ha aprofitat per anunciar que, davant la resposta ciutadana, han decidit impulsar una iniciativa legislativa popular per tal que el Parlament de Catalunya reguli definitivament aquest tipus de projectes arreu del territori català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.