El 6'3% de la població censada a Sant Cugat és d'origen estranger, cinc punts menys que a Catalunya

Equador i França encapçalen el rànquing de països de procedència

Societat

Publicat el 16/mai/06 per Miquel Herrada

El 6'3% de la població empadronada a Sant Cugat és d'origen estranger, cinc punts menys que al conjunt de Catalunya. Països de la Unió Europea -especialment França i Alemanya- i de Llatinoamèrica -amb Equador i Bolívia al capdavant- són els principals llocs d'origen dels estrangers censats. Les dades del padró del 2005 mostren una piràmide d'edats equilibrada, amb una important presència de nens i joves i un lleuger creixement de la població de més de 65 anys.

A 31 de desembre del 2005, hi havia 8.638 persones d'origen estranger empadronades a Sant Cugat. Això vol dir que un 6'3% dels santcugatencs no té la nacionalitat espanyola, una dada que situa la nostra ciutat lluny de la realitat del conjunt de Catalunya, on la proporció de població immigrant arriba a l'11%. La regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, considera que l'elevat preu de la vivenda a la nostra ciutat influeix en aquesta situació.

Marta Subirà

Tenim un nivell d'immigració local molt elevat, però més baix pel que fa a població estrangera. Segurament es deu al preu de l'habitatge, que fa que molta gent immigrant no hi pugui accedir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Per països d'origen, Equador encapçala la llista amb 1.221 persones, la majoria dones. França és el segon país de procedència dels estrangers empadronats a Sant Cugat, amb 806 persones. En general, els col·lectius d'estrangers més nombrosos provenen de la Unió Europea i Llatinoamèrica, i en concret de països com Alemanya, Bolívia, Itàlia i Regne Unit. Al cens del 2005 figuren 449 ciutadans del Marroc, 354 colombians i 256 dels Estats Units.

La piràmide d'edats és força equilibrada i demostra que Sant Cugat és una ciutat molt jove. Més de 4.400 persones se situen a la franja d'entre 0 i 3 anys, el que vol dir un 6% del padró. La població de fins a 25 anys és una tercera part del total. Paral·lelament, hi ha un lleuger creixement de la població de més de 65 anys, que ja s'acosta al 10% de la població censada. Segons Marta Subirà, la joventut de la població santcugatenca ofereix possibilitats de futur però també planteja reptes.

Marta Subirà

Sant Cugat és una ciutat molt jove. Això dóna moltes possibilitats de futur, però també planteja reptes que hem de saber encarar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La població total de Sant Cugat és de 73.341 habitants, la majoria dones. Per primera vegada des de l'any 1949, el nombre d'empadronats ha patit un descens. En concret, el padró del 2005 té 98 ciutadans menys que el de l'any anterior.