La FANOC elogia les polítiques municipals a favor de les famílies nombroses


  • Comparteix:

El col·lectiu reclama que s'apliquin totes les mesures previstes a la llei estatal aprovada al 2003

El col·lectiu reclama que s'apliquin totes les mesures previstes a la llei estatal aprovada al 2003

La FANOC valora molt positivament les polítiques que tira endavant des de fa tres anys l'Ajuntament a favor de les famílies nombroses. L'entitat destaca les bonificacions que s'han incorporat a les ordenances fiscals, que han incorporat criteris de redistribució en funció de la renda. D'altra banda, l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya reclama que s'apliquin d'una vegada per totes les mesures previstes a la llei estatal que es va aprovar l'any 2003.

La delegació local de la FANOC calcula que a Sant Cugat hi ha entre 2.000 i 2.500 famílies nombroses. Coincidint amb la celebració aquest dilluns del Dia Internacional de les Famílies, l'entitat ha elogiat l'esforç que destina l'equip de govern, des de fa tres anys, a atendre les necessitats específiques d'aquest col·lectiu.

La principal mesura recollida a les ordenances fiscals és una reducció de l'IBI d'entre el 30 i el 90%, en funció de la renda cadastral de la unitat familiar. A més, també es preveu l'existència de famílies nombroses en les promocions d'habitatge públic, s'apliquen bonificacions del 50% en les matriculacions a les escoles bressol i l'escola de música i descomptes del 20% en diversos equipaments i serveis municipals.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons', el delegat local de la FANOC, Josep Manel Prats, fa un balanç molt positiu de les mesures previstes per l'Ajuntament per millorar la situació econòmica de les famílies nombroses.

Josep Manel Prats

Estem molt satisfets. De seguida que vam saber vertebrar les nostres peticions, l'Ajuntament va respondre. Des de fa 3 anys, mantenen les mesures i les van adaptant a les necessitats.


En canvi, Prats lamenta que la llei estatal de famílies nombroses, aprovada el 2003, no s'hagi desplegat definitivament. En concret, el delegat local de la FANOC denuncia que no hi ha hagut 'voluntat política' per aplicar la bonificació del 45% de la quota de la Seguretat Social en la contractació de cuidadors, una mesura molt important per contribuir a conciliar la vida familiar i laboral.

Josep Manel Prats

No s'ha posat en m,arxa aquesta mesura perquè no s'ha voluit. Era un mandat claríssim de la llei, però ha faltat voluntat.


D'altra banda, des de la FANOC esperen reunir-se aviat amb la nova consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, per posar-la al dia de les seves reclamacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.