El III Congrés de la Ciutat vol aportar elements de reflexió a polítics i ciutadans sobre els drets i deures de la ciutadania


  • Comparteix:

Promoure la reflexió ciutadana i també la dels diferents partits polítics és el principal objectiu del III Congrés de la Ciutat que organitzarà la Fundació Sant Cugat el proper mes de novembre. En aquesta ocasió, i coincidint també amb el debat generat per l'Estatut de Catalunya, el lema escollit serà 'Sant Cugat: un projecte col·lectiu? Drets i deures de ciutadania'. Des de la Fundació Sant Cugat proposaran també que aquesta idea pugui centrar el lema de la Festa de Tardor.

Per tercera vegada, la Fundació Sant Cugat aprofita els mesos previs a les eleccions municipal per promoure el debat ciutadà i sobretot, per aportar propostes i temes de reflexió als diferents partits polítics.

En aquesta ocasió, el III Congrés de la Ciutat es celebrarà entre els mesos de novembre i desembre i es centrarà en els drets i deures dels ciutadans. Així ho ha explicat un dels membres de la Fundació Sant Cugat, Jordi Casas.

Jordi Casas

El que volem reflexionar, en base a 3 eixos que cada un constitueix una de les jornades de debat, és si realment estem davant un projecte col·lectiu de ciutat. I ens sembla que la resposta a això pot passar per debatre com s'exerceixen determinats drets i deures dels ciutadans


Des de la Fundació han remarcat que a banda de la voluntat de l'entitat de treballar per enfortir el teixit associatiu i promoure la participació ciutadana, el lema escollit enguany coincideix també amb el debat generat arrel de l'Estatut de Catalunya. Escoltem Domènec Miquel.

Domènec Miquel

Coincideix amb el fet que l'Estatut reculli un capítol de drets i deure si pensem que val la pena reflexionar-hi, sobretot a nivell de ciutat que és on està més implicat el ciutadà


El III Congrés de la Ciutat s'iniciarà amb una sessió inaugural el dia 3 de novembre, que anirà a càrrec del catedràtic de Ciència Política de la UAB, Joan Subirats. Les jornades continuaran amb 3 sessions monogràfiques a la Casa de Cultura que permetran aprofundir en qüestions com la participació i les relacions entre els propis ciutadans. Les conclusions d'aquests debats es presentaran el dia 16 de desembre, durant l'acte de clausura.

Des de la Fundació Sant Cugat han apuntat la voluntat que la sessió inaugural d'aquest congrés pugui coincidir també amb el debat inaugural de la Festa de Tardor, i fins i tot han apuntat que proposaran que el lema d'aquesta festa també pugui girar entorn de la mateixa idea.

D'altra banda, per primera vegada l'Ajuntament col·laborarà en aquesta iniciativa amb una aportació econòmica. Des de la Fundació també han demanat suport econòmic a algunes empreses perquè ajudin a finançar aquesta activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.