Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal uneixen esforços per lluitar contra el binomi alcohol i conducció


  • Comparteix:

Els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal estan estudiant mesures conjuntes per combatre el consum d'alcohol i altres els comportaments de risc en la conducció. Representants polítics, tècnics de l'àmbit sanitari i membres de les policies locals de totes tres poblacions han participat aquest dimecres en una jornada supramunicipal titulada 'Conducció i alcohol. Què podem fer els ajuntaments?'.

La jornada, celebrada al Castell-Ecomuseu de Rubí, s'ha adreçat a membres de la Policia Local, tècnics municipals del Vallès Occidental i a personal sociosanitari de la comarca. L'objectiu de la trobada ha estat fer un diagnòstic conjunt del problema del consum de drogues i altres comportaments de risc en la conducció i plantejar possibles accions coordinades a nivell supramunicipal.

El regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Cugat, Enric Tomàs, ha explicat la importància d'unir esforços entre els diferents municipis de la comarca, tenint en compte que la mobilitat relacionada amb l'oci nocturn converteix el problema en supralocal.

Enric Tomàs

La població jove busca opcions de lleure a diverses poblacions de la comarca, els caps de setmana. Això augmenta el risc d'accidents de trànsit. Tots hi podem fer molt.


Tomàs ha subratllat que els ajuntaments poden desenvolupar una important tasca de sensibilització envers el consum responsable i també poden col·laborar en la prevenció i el control dels comportaments de risc associats a la conducció.

La consellera de l'Interior del govern català, Montserrat Tura, ha estat l'encarregada d'inaugurar les jornades. Tura ha felicitat els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal per aquesta iniciativa i ha recordat que una tercera part dels accidents mortals de trànsit es produeixen a l'interior dels nuclis urbans.

Montserrat Tura

El 34% de les víctimes en accidents de trànsit moren als carrers del seu propi poble. Hi ha una idea estesa que com que són només 2 cantonades es poden infringir les normes. Felicito als tres ajuntaments per intentar evitar la sinistralitat viària.


La jornada també ha inclòs una ponència, titulada 'Formació en la percepció del risc', a càrrec del director del Servei Català de Trànsit, Rafael Olmos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.