Sant Cugat demana al govern espanyol que signi la Convenció sobre la protecció dels treballadors migratoris


  • Comparteix:

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat una declaració institucional instant el govern espanyol a signar la Convenció internacional de Nacions Unides sobre la protecció dels treballadors migratoris i les seves famílies. El text, que ja ha estat ratificat per 23 estats, garanteix la igualtat d'oportunitats i els drets fonamentals de la població migrada.

Un total de 23 països ja han ratificat la Convenció, que es va aprovar a l'assemblea de les Nacions Unides l'any 1990 i que el 2003 va entrar en vigor. Una desena d'estats més han fet el primer pas, signant el document. L'Estat espanyol no apareix en aquesta llista, i és per això que des de diverses instàncies no governamentals es reclama que el govern central no es quedi a la cua en l'àmbit de la protecció dels drets dels treballadors migratoris.

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha sumat a la reclamació i ha aprovat una declaració institucional instant l'executiu de Madrid a signar i promoure la ratificació de la Convenció. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha estat l'encarregat de fer pública la postura del consistori.

Toni Ramon

Tenint en compte l'augment d'actituds racistes a Espanya denunciat en els últims anys per diverses instàncies, la Junta de Portyaveus insta el govern espanyol a signar i promoure la ratificació de la Convenció.


La Convenció es va aprovar el 1990 amb l'objectiu d'aplicar els principis fonamentals de la Declaració Universal dels Drets Humans a la població migrant. Es tracta d'un instrument jurídicament vinculant, i això explicaria el fet que la majoria dels països signataris siguin estats principalment emissors d'emigració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.