Tura es compromet a traslladar al Ministeri d'Interior la reclamació local de més agents policials


  • Comparteix:

La consellera ha visitat aquest dimecres les obres de la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat

La consellera ha visitat aquest dimecres les obres de la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, s'ha compromès amb l'alcalde de Sant Cugat a fer arribar al Ministeri de l'Interior la demanda que s'incrementin els efectius de policia estatal a la nostra ciutat i al conjunt de la comarca per fer front als robatoris amb violència que s'estan produint a Catalunya. Montserrat Tura ha reconegut que tot i que el desplegament dels Mossos d'Esquadra està ja molt a prop, aquesta és una situació excepcional que cal tenir en compte.

Durant una reunió que ha mantingut aquest dimecres amb la consellera d'Interior, l'alcalde de la nostra ciutat ha aprofitat per traslladar-li la preocupació de l'Ajuntament davant els diversos episodis de robatoris amb violència que s'estan produint a Catalunya.

Lluís Recoder ha demanat a la consellera que pressioni la delegació del govern espanyol a Catalunya i també el Ministeri de l'Interior perquè s'incrementin els efectius de policia estatal destinats a Sant Cugat i al conjunt del Vallès Occidental. L'alcalde ha recordat que la ratio d'agents ja està per sota del què tocaria però que hi havia un compromís d'incrementar-la en situacions d'excepcionalitat.

Lluís Recoder

En el moment que vam veure que malgrat les nostres demandes no se'ns ampliaven prou les plantilles, sí que va haver-hi un compromís que quan hi haguessin situacions d'excepcionalitat, les plantilles es reforçarien. I li he demanat a la consellera que pressioni perquè això es faci


En resposta a aquesta demanda, la consellera d'Interior de la Generalitat s'ha compromès a fer arribar aquesta preocupació al Ministeri responsable. Montserrat Tura ha explicat les zones de Barcelona i Tarragona ja tenen assignat un reforç important de Guàrdia Civil però que aquest no és el cas del Cos Nacional de Policia. La titular d'Interior ha reconegut que, tot i que el desplegament dels Mossos a la comarca ja està molt a prop, cal tenir en compte l'actual situació de preocupació ciutadana.

Montserrat Tura

És raonable que els ciutadans demanin que establim sistemes especials. Ho estem fent en matèria de patrullatge i vigilància, i jo no puc respondre si el cos nacional de policia tindrà més efectius, tot i que m'he compromès amb l'alcalde a traslladar la seva preocupació al Ministeri


Montserrat Tura ha reiterat que s'està treballant per posar fi al problema de robatoris al nostre país, i que així ho demostra el fet que en les darreres 72 hores s'han fet 16 detencions. Tura ha apuntat que és imprescindible la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat i ha reclamat la col·laboració ciutadana, tant en més seguretat passiva com avisant en cas de veure alguna cosa estranya o sospitosa.

D'altra banda, tant la consellera com l'alcalde s'han mostrat esperançats que la comissaria dels Mossos de Coll Favà estigui enllestida pel proper 1 de novembre. En cas que les obres s'endarrerissin una mica, la consellera ha apuntat que hi haurà almenys les dependències necessàries per poder acollir els agents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.