L'Ajuntament organitza un taller participatiu per diagnosticar els obstacles a la conciliació laboral, familiar i personal


  • Comparteix:

Una trentena de persones, majoritàriament dones, han participat aquest dilluns al taller organitzat pel servei municipal DonaInformació per reflexionar sobre la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. L'activitat, inclosa en el Pla Municipal per a la Igualtat d'Oportunitats Dona-Home, ha servit per detectar els obstacles i les oportunitats de la conciliació a Sant Cugat.

Una trentena de persones, dividides en tres grups de treball, han discutit sobre les oportunitats i els obstacles per conciliar la vida laboral, familiar i personal a Sant Cugat. L'objectiu de la iniciativa ha estat determinar, a través d'un procés participatiu, quines són les principals necessitats de les famílies santcugatenques amb fills o persones dependents al seu càrrec.

A la pràctica, la majoria d'interessades en el taller han estat dones, que són les que més necessitats de conciliació tenen. Així ho explica la regidora d'Igualtat, Marta Subirà.

Marta Subirà

És un tema que preocupa majoritàriament les dones, que tenen més necessitats de conciliació a causa de la triple jornada. Això demostra que hi ha molta feina a fer per treballar la corresponsabilitat.


Aquesta activitat, inclosa al Pla Municipal per a la Igualtat d'Oportunitats Dona-Home, forma part d'un estudi que està elaborant l'àrea d'Igualtat sobre aquest tema, que porta per títol 'Sant Cugat, ciutat conciliadora'. De moment, tallers com el d'aquest dilluns serveixen per elaborar un diagnòstic de la situació, i més endavant es presentaran propostes concretes. Iolanda Giménez és la responsable del taller participatiu.

Iolanda Giménez

Avui es tractava de fer diagnosi. Això està inclòs dins un estudi més ampli, 'Sant Cugat ciutat conciliadora'. En una segona fase es demanaran propostes.


Els resultats d'aquest estudi, conjuntament amb les conclusions del taller, es presentaran el mes de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.