La riera de Vallvidrera pateix els efectes de la sequera, segons l'associació El Mussol


  • Comparteix:

Una inspecció detecta la proliferació d'algues i l'escassetat d'oxigen

Una inspecció detecta la proliferació d'algues i l'escassetat d'oxigen

L'associació El Mussol alerta de la sequera que pateix la riera de Vallvidrera al seu pas per la Floresta, entre Can Busquets i Can Castellví. L'entitat conservacionista ha analitzat de nou la qualitat de l'aigua en aquest sector i ha observat una proliferació notable d'algues i una concentració excessiva de matèria orgànica.

El cabal de la riera de Vallvidrera és mínim. Així ho ha constatat la inspecció realitzada el 28 de maig per l'associació El Mussol per a la protecció del paisatge. Segons el seu president, Daniel Gambús, la riera pateix els efectes de la sequera, i això es tradueix en una acumulació de matèria orgànica i algues.

Daniel Gambús

Hi ha una exuberància d'algues com mai, menys oxigen i menys macroinvertebrats. La riera pateix la sequera.


La bona notícia, segons Gambús, és que malgrat la sequera, les anàlisis demostren que la riera de Vallvidrera porta aigua tot l'any.

L'associació El Mussol realitza dues inspeccions cada any en aquest tram de riera per constatar la qualitat de l'aigua en aquesta zona, que podria quedar afectada per la construcció de 64 habitatges a Can Busquets.

Daniel Gambús

Volem constatar la qualitat de l'aiguas que hi ha avui per saber com es malmetria aquest hàbitat si finalment es construeixen 64 cases de luxe a Can Busquets.


Després de l'inspecció, l'associació El Mussol conclou que la riera es troba en un nivell de conservació en el que es comencen a notar els efectes de les alteracions que provoca la urbanització de l'entorn. Els responsables de l'entitat creuen que s'ha d'arribar a l'estat òptim i evitar una major degradació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.