La Plataforma Cívica per la defensa de Can Busquets creu un 'error' treure aquest sector de la modificació del PGM de la Floresta


  • Comparteix:

La Plataforma Cívica per la defensa de Can Busquets ha manifestat la seva preocupació per l'acord assolit entre CiU i el PSC per reformular la modificació del PGM de la Floresta excloent la zona de Can Busquets. Des d'aquest col·lectiu consideren que la modificació del PGM suposa un marc immillorable per negociar amb la propietat i creuen, en canvi, que incloure aquest sector dins l'estudi sobre zones urbanitzables no programades del municipi només suposarà endarrerir possibles solucions.

Igual que ja va manifestar ICV-EA, la Plataforma Cívica per la defensa de Can Busquets considera un 'error' treure aquest sector de la modificació del PGM de la Floresta i incloure'l dins la comissió que estudia les zones urbanitzables no programades del municipi.

Des d'aquest col·lectiu creuen que la modificació del planejament és 'una gran oportunitat' per negociar amb la propietat de Can Busquets i de buscar altres indrets del districte on puguin construir com a compensació. La Plataforma també apunta que aquest és un moment polític 'favorable', ja que la Generalitat està redactant el Pla Territorial de la Regió Metropolitana i estudia declarar Collserola com a parc natural.

En aquest context, Josep Serra, membre de la Plataforma, creu que l'opció proposada per CiU i PSC només endarrereix les possibles solucions.

Josep Serra

No sabem quines possibilitats tindran realment de protecció, perquè s'haurà de negociar amb les propietats, tret que s'esperi la possibilitat de declaració de parc natural. Entenem que és un moment polític propici per resoldre-ho ràpid i posar-ho a la comissió ho endarrerirà


Des de la Plataforma aposten, com a possible solució, per la proposta de la Fundació Sant Cugat de traslladar l'edificabilitat de Can Busquets al centre de La Floresta. El col·lectiu també apunta que un dels arguments de CiU per urbanitzar aquest sector era obtenir sòl per poder legalitzar les cases fora d'ordenació del districte, i que això ja no és necessari perquè pot fer-se amb sòl de Can Monmany.

Davant d'aquesta situació, la Plataforma es qüestiona, fins i tot, la intencionalitat política de CiU i el PSC i si realment es vol la preservació total d'aquest espai. Escoltem Josep Serra.

Josep Serra

No acabem d'entendre perquè s'intenta defugir la possibilitat de protecció de Can Busquets d'una manera més o menys ràpida i s'intenta dilatar el procés quan hi ha solucions més fàcils i directes. En aquest sentit qüestionem si realment hi ha una voluntat política de protecció


Per tal d'expressar-los aquesta preocupació i conèixer les seves propostes, la Plataforma Cívica té previst reunir-se tant amb l'alcalde com amb representants del PSC aquest mateix mes de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.