El Paga-li Joan es ballarà enguany a les vuit del vespre per evitar la forta calor del migdia


  • Comparteix:

Els assajos ja han començat al passeig dels Plàtans

Els assajos ja han començat al passeig dels Plàtans

Els assajos del popular ball 'Paga-li Joan' han començat aquest cap de setmana. Durant onze dies les parelles es dividiran en dos grups, un d'infantil de 6 a 15 anys, i un altre per adults. Tots dos grups assajaran al passeig dels Plàtans. Aquest any el 'Paga-li Joan' es ballarà a les vuit del vespre el dia de Sant Pere en comptes del migdia com s'havia fet fins ara.

A poc més d'un mes de la Festa Major, els preparatius del 'Paga-li Joan' ja han començat. Aquest vespre i durant onze dies les parelles assajaran aquest popular ball al Passeig dels Plàtans en dos horaris diferenciats.

Els organitzadors han dividit les parelles en dues categories: la infantil, d'edats compreses entre els 6 i 15 anys, i els adults. Els primers assajaran de dos quarts de set a dos quarts de nou del vespre mentre que el segon grup ho farà de nou a dos quarts d'onze de la nit. En tots dos casos els assajos es faran al Passeig dels Plàtans on, com sempre, es celebrarà el ball el dia de Sant Pere.

Per tal d'evitar la intensa calor, aquest d'any el 'Paga-li Joan' ha canviat d'hora i es ballarà a les vuit del vespre en comptes del migdia com era habitual. D'aquesta manera, tant els organitzadors com l'Ajuntament esperen que s'incrementi la participació, tant pel que fa a balladors com al públic. L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que la decisió respon a la voluntat d'evitar el calor i facilitar l'assistència a aquelles persones que treballen fora de la nostra ciutat.

Lluís Recoder

Aquests fets van provocar que anés prenent cos aquesta proposta de fer l'ofici de Sant Pere al vespre i després fer el Paga-li Joan. D'aquesta manera, a banda d'evitar la calorada podrem garantir molta més participació


En el mateix sentit s'ha expressat el responsable del ball, Asensi Giménez, que ha dit que li agradaria que aquest canvi repercutís en un increment de balladors i no només d'espectadors.

Asensi Gimenez

Beneficiarà molt a la gent. També hi haurà més gent que vindrà, gent que treballa a Barcelona i que no l'han vist mai. A mi m'agradaria que fos més positiu en l'aspecte de que vingués més gent a ballar.


Les inscripcions de les parelles es poden fer a la Casa de Cultura o al Club Muntanyenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.