Veïns de Mira-Sol denuncien que l'Ajuntament no té voluntat real de resoldre el problema de la riera


  • Comparteix:

Veïns de Mira-Sol denuncien 'la manca de voluntat de l'Ajuntament' de resoldre els problemes de manteniment de la riera de Mira-sol al seu pas pels carrers Equador i Sant Albert. Segons el grup de veïns, després que el Síndic de Greuges de Catalunya hagi apuntat la conveniència de fer accions periòdiques de neteja i que evitin l'estancament d'aigües, el Consistori tan sols s'ha limitat ha treure les herbes de la riera sense realitzar tasques d'anivellament que evitin els tolls d'aigua i la proliferació del mosquit tigre.

Segons els veïns, l'informe del Síndic de Greuges de Catalunya corrobora que la riera es troba en un estat de 'deixadesa notable' i recorda a l'Ajuntament que la llei municipal de Catalunya dota als ens municipals de competències en matèria de protecció de salubritat pública. El Síndic també recomana actuacions periòdiques de neteja i desbrossament de la riera i les actuacions necessàries per evitar acumulacions d'aigua i la proliferació de mosquit tigre.

15 dies després de rebre la resolució del Síndic, els veïns es queixen de la falta d'actuacions de l'Ajuntament destinades a resoldre definitivament el problema. Escoltem el portaveu del col.lectiu veïnal, Jaume Massanés.

Jaume Massanès

Fruit del dictamen del Síndic es fa fer una neteja que es va limitar a treure herbes de la riera.


Segons els veïns el problema no es resol simplement netejant i asseguren que és necessària una anivellació i canalització de la riera per tal d'evitar la formació de tolls estancats d'aigua focus principal d'aparició de mosquit tigre. Els afectats s'han mostrat incrèduls que una actuació tan senzilla necessiti tants esforços i la intervenció d'altres institucions. Jaume Massanés

Jaume Massanès

Ens costa entendre que una cos tan senzilla costi tan defensar-la. Volem una actuació que una vegada per totes arregli la riera.


Davant l'arribada de el calor i el risc de reproducció del mosquit tigre, els veïns de Mira-sol no descarten dirigir-se de nou al Síndic de Greuges en cas que la inoperància del Consistori respecte aquest tema es perllongui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.