Alt risc d'incendi al Vallès Occidental


  • Comparteix:

El Vallès Occidental es troba entre les 22 comarques que mostren aquest divendres un risc alt d'incendis forestals, segons ha informat la Generalitat. En els últims mesos, tant l'Ajuntament com el Parc de Collserola han procedit a netejar les franges de protecció contra incendis.

Cal recordar que està prohibit fer foc a les zones forestals i a les zones urbanes que es trobin a menys de 500 metres d'aquests indrets. El 15 de març es va iniciar l'època d'alt risc d'incendi i, per tant, tothom que vulgui fer foc ho haurà de sol·licitar per escrit a l'Ajuntament. Les autoritzacions només es concediran quan es compleixin les mesures de prevenció corresponents.

De la mateixa manera, cal tenir present que, per combatre els incendis, no es poden fer focs de camp ni costellades al bosc. Tampoc no es poden llençar cigarretes enceses, ja sigui des del cotxe o caminant pel bosc.

Pel que fa a les urbanitzacions properes a les zones boscoses, les mesures de prevenció són especialment importants per evitar incendis.

En cas que es detecti un foc, cal trucar ràpidament als bombers - telèfon 112- i facilitar la càrrega d'aigua per als serveis d'extinció en els pous, piscines i basses disponibles.

La resta de comarques afectades per aquest risc de focs forestals són l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, Osona, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, la Noguera, el Solsonès, la Segarra, el Bages i l'Anoia, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.