Dues ambulàncies d'urgències donaran servei les 24 hores del dia a Sant Cugat


  • Comparteix:

Dues ambulàncies reforçaran a partir del juliol l'atenció d'emergències durant les 24 hores del dia. El reforç de l'assistència s'emmarca en el mou model de transport sanitari urgent, que incorporarà a tot Catalunya 163 ambulàncies més de les que hi ha ara. El pla també contempla incorporar 1.362 professionals sanitaris.

A la regió sanitària de Terrassa, en la qual s'inscriu Sant Cugat, hi haurà 7 ambulàncies de suport vital bàsic que donaran servei tot el dia. Dues d'aquestes unitats tindran base permanent a la nostra ciutat. Les dues ambulàncies es dedicaran exclusivament a les urgències. Fins ara, les unitats combinaven el servei amb el transport programat de pacients.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, espera que amb els reforços es garanteixi l'assistència urgent de l'ambulància en un termini màxim de 15 minuts.

Enric Tomàs

Esperem que sí. Fins ara treballàvem per garantir l'assistència en un màxim de 20 minuts. Amb el nou model esperem que l'espera no passi dels 15.


A la zona de Terrassa, també s'hi incorporaran dues unitats de suport vital avançat medicalitzades i dos vehicles més de reforç durant els quatre mesos d'hivern.

En total, a tot Catalunya es passaran de 200 unitats d'ambulàncies de suport vital bàsic a 352. D'ambulàncies de suport vital avançat, es passarà de 55 a 66 unitats. Pel que fa a tècnics de trànsport sanitari, meteges i infermers, el nou model contempla incrementar la plantilla en 1362 professionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.