Sant Cugat lliura la Medalla d'Honor de la Ciutat a la família de Jesús Serra i Santamans

Societat

Publicat el 14/jun/06 per Adria Claramunt

L'alcalde Lluís Recoder lliurarà aquest vespre al Teatre-Auditori la Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum a la família de Jesús Serra i Santamans, fundador de l'empresa Catalana Occident ubicada a Sant Cugat. Aquest acte s'ha fet coincidir amb el concert-homenatge que organitza cada any la companyia asseguradora per als seus clients.

El ple municipal va aprovar per unanimitat atorgar aquest reconeixement a una persona fortament vinculada amb la ciutat, no només des del punt de vista econòmic, sinó també pel seu suport a nombroses iniciatives culturals, entre elles la rehabilitació del Claustre del Monestir.

D'aquesta manera, la ciutat retrà el seu homenatge pòstum a l'expresident de l'empresa Catalana Occident, que també va ser un dels impulsors de l'eix econòmic de l'E-9 i de la B-30. Serra i Santamans va ser el responsable de l'arribada de la companyia asseguradora des de Barcelona a Sant Cugat a principis dels anys 70, decisió que va ser seguida per moltes altres empreses que, amb els anys, han convertit aquesta zona en un dels centres econòmics i empresarials del país.

Així ho van destacar en el ple tant el regidor de Relacions Institucionals i Participació, Jordi Puigneró, com l'alcalde. Lluís Recoder va recordar Jesús Serra i Santamans com una persona 'emprenedora i visionària' que va decidir instal·lar-se a Sant Cugat quan aquest era un municipi 'encara per descobrir'. L'alcalde també es va referir al caràcter 'generós' i 'filantrop' del fundador de Catalana Occident.

Lluís Recoder

Ell va traslladar-se a la vora d'un eix que en aquell moment era potser inexistent i que amb els anys ha esdevingut una de les zones de concentració econòmica més important del país. I li volem reconèixer que fes seves les iniciatives culturals de la ciutat.


Entre aquestes activitats de mecenatge, destaca la rehabilitació del Claustre del Monestir en un moment en que estava en molt mal estat, el suport a l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, a Creu Roja i a aquesta mateixa emissora, Ràdio Sant Cugat, patrocinant iniciatives com la campanya 'Qui serà el primer santcugatenc de l'any'.

Recordem que totes les formacions del consistori van donar suport a la proposta de concessió de la Medalla d'Honor de Sant Cugat a títol pòstum a Jesús Serra Santamans, i van agrair la seva implicació amb la ciutat i la seva responsabilitat social.