L'alcalde 'entén' la por dels veïns de Valldoreix però crida a la tranquil·litat davant la inexistència de nous robatoris


  • Comparteix:

L'alcalde diu que 'entén' la inquietud dels veïns de Valldoreix, que han contractat vigilància privada per combatre els robatoris, però llença un missatge de tranquil·litat davant el fre dels assalts a vivendes des del passat 24 de maig. Lluís Recoder reitera que el reforç de les dotacions de la policia estatal ha donat bons resultats i espera que el dispositiu especial es mantingui fins l'arribada dels Mossos d'Esquadra, al novembre.

Recoder ha volgut rebaixar l'estat d'alarma generat per la repercussió mediàtica dels robatoris en vivendes i ha recordat que des del passat 24 de maig no s'ha produït cap assalt nocturn al municipi. Segons l'alcalde, aquesta reducció de la delinqüència no és casual, sinó provocada per l'increment de dotacions de la policia estatal decretada per la delegació del govern espanyol a Catalunya en resposta a les demandes del propi alcalde.

Lluís Recoder espera que aquest dispositiu especial es mantingui fins el desplegament dels Mossos d'Esquadra, al novembre.

Lluís Recoder

Entenc la inquietud dels veïns, però fa molts dies que no tenim robatoris d'aquesta mena i això no és casualitat. Espero que la Delegació del Govern mantingui el dispositiu especial.


Recoder ha fet aquestes declaracions després de conèixer que un grup de veïns del barri de Monmany, a Valldoreix, ha decidit contractar vigilància privada per sentir-se més segurs. L'alcalde respecta la inquietud dels veïns, perquè 'la por és un sentiment subjectiu', però remarca que la vigilància policial s'ha reforçat en els últims temps, i especialment als nuclis allunyats del centre com Valldoreix, Mira-sol i la Floresta.

Tot i així, l'alcalde recorda que la reclamació de més dotacions de la policia estatal ve de molt més lluny, davant la 'progressiva retirada' del Cos Nacional de Policia que el propi Recoder porta denunciant des de fa temps. L'alcalde recorda que la competència de seguretat ciutadan pertany al govern espanyol, però afegeix que la Policia Local de Sant Cugat efectua una valuosa tasca de col·laboració. En aquest sentit, Recoder ha anunciat que el cos local de policia s'està reforçant i comptarà en breu amb un total de 84 agents.

Lluís Recoder

Hem d'esperar que es faci bé la transició i es mantingui el dispositiu. Nosaltres estem ampliant la Policia Local. Incorporarem 9 agents nous i passarem a tenir-ne 84. La policia estatal diu que en té 50.


Recoder ha reclamat una vegada més que la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat tingui, a partir del novembre, els 83 agents anunciats inicialment i no 70 com s'ha dit recentment des del departament d'Interior de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.