El pare de la Tercera Via, Anthony Giddens, convidat al Santcugatribuna d'avui


  • Comparteix:

El sociòleg Anthony Giddens és el ponent del Santcugatribuna que té lloc aquest divendres. El pensador britànic dictarà una conferència sobre el futur del model social europeu que iniciarà la tercera temporada del fòrum empersarial. Giddens, que va rebre el premi Príncep d'Astúries el 2002, és el creador del corrent ideològic conegut com a Tercera Via.

Giddens va ser director de l'Escola d'Economia i Ciències Polítiques de Londres i professor de Sociologia a la Universitat de Cambridge. El sociòleg britànic és el teòric de la Tercera Via, un corrent ideològic que pretén recollir els millors aspectes del capitalisme liberal i el socialisme. Giddens és una figura molt influent en pensament polític i en la renovació del model de sociodemocràcia impulsada pel primer ministre britànic, Tony Blair.

El sociòleg també va rebre el premi Príncep de Astúries en l'àmbit de les Ciències Socials el 2002.

L'alcalde Lluís Recoder ha subratllat la transcendència del pensament de Giddens en els corrents ideològics actuals.

Lluís Recoder

Giddens és un dels pensadors de les polítiques que es prenen al Regne Unit.


L'acte tindrà lloc al QGAT Vallès Hotel. Prop de 300 persones del món empresarial de la ciutat assistiran a la xerrada. El dinar-conferència de Giddens comptarà una sessió prèvia en què també es tractarà el futur del model social europeu. La jornada matinal comptarà amb la intervenció del tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda de Sant Cugat, Jordi Joly.

Les empreses patrocinadores del Santcugatribuna són el concessionari Cano Catalunya, Banc Sabadell Atlántico, Mont Blanc, Grup XXI, PGS, Trade Center Sant Cugat i Gestión Directa.

El diari 'Avui' i 'Diari de Sant Cugat' són els patrocinadors de l'àmbit comunicatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.