Tura rebutja la contractació d'empreses privades de seguretat i recorda que a la via pública això és competència dels cossos policials


  • Comparteix:

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, afirma entendre la inquietud dels ciutadans davant els robatoris però recorda que la seguretat ciutadana a la via pública l'han de garantir els cossos policials competents i no empreses de seguretat privades. La consellera anima els ciutadans a instal·lar més mesures de seguretat passiva enlloc de contractar els serveis d'agents de seguretat privats, com han fet els veïns de Monmany, a Valldoreix.

Durant una visita a Terrassa, la consellera d'Interior ha fet referència a la decisió dels veïns de Monmany de Valldoreix de contractar una empresa privada de seguretat. Montserrat Tura ha dit entendre la inquietud dels veïns pels diversos casos de robatoris silenciosos o amb violència que s'han produït en els darrers mesos, però ha deixat molt clar que la seguretat ciutadana a la via pública és competència dels cossos policials.

Montserrat Tura

Tot i entenent aquest sentiment de seguretat que poden haver viscut els veïns, la seguretat pública, sigui quin sigui el cos policial responsable, no pot permetre que la via pública no estigui vigilada pels cossos de seguretat pública


En aquest sentit, la titular d'Interior continua apostant i animant els ciutadans perquè col·laborin amb els cossos policials posant més mesures de seguretat passiva i alertant els agents davant de qualsevol incidència o sospita.

D'altra banda, la consellera ha explicat que des de principis d'any s'han fet 160 detencions a Catalunya, i que l'actuació policial s'ha incrementat des del 18 de maig, quan es va posar en marxa l'operatiu especial per combatre els robatoris a domicilis. Les investigacions realitzades fins el moment han permès resoldre ja alguns dels casos i han constatat que sovint es tracta de delictes molt estudiats i que poden arribar amb comptar amb la implicació d'algú proper a les víctimes.

Montserrat Tura

Ja n'hi ha que s'han detingut els seus autors i per això puc afirmar que alguns dels autors de robatoris violents eren coneguts de la família i sabia que aquella nit hi havia determinades quantitats de diners en aquella casa


Segons dades de la conselleria d'Interior, des del mes de gener s'han produït 13 casos de robatoris en domicilis a les zones on ja s'han desplegat els Mossos d'Esquadra i 20 a tota Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.