Aquest dimecres s'acaba el termini per sol·licitar permisos per fer fogueres al municipi


  • Comparteix:

El permís per fer fogueres durant les revetlles de Sant Joan s'ha de sol·licitar a l'Ajuntament abans del 21 de juny. En la instància, s'ha d'indicar el nom de la persona responsable de la foguera. El consistori, la policia local i bombers inspeccionaran l'indret on es vol fer el foc per comprovar si acompleix els requisits que estableix l'ordenança municipal.

L'ordenança de convivència ciutadana prohibeix fer foc en zona forestal o a un espai urbà situat a menys de 500 metres d'una àrea boscosa.

Tampoc no es poden encendre fogueres a prop del mobiliari urbà ni en jardins o parcs urbans. En cap cas, el foc pot tancar el pas als vehicles d'emergència.

En cas que les autoritats aprovin l'indret per fer la foguera, els responsables del foc hauran de seguir un conjunt d'indicacions. Cal allunyar de la foguera qualsevol material que pugui incendiar-se. També és necessari ficar sota la foguera un gruix de 10 centímetres de terra o sorra per no embrutar el paviment. Un cop acabada la foguera, caldrà apagar les brases amb aigua per evitar que el foc revifi.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica alguns dels requisits per fer una foguera.

Eduard Pomar

No donem permisos a qualsevol foguera. Cal que superin uns criteris.


L'Ajuntament no va rebre l'any passat cap sol·licitud per fer fogueres a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.