Uns 270 estudiants de Sant Cugat comencen avui les proves d'accés a la universitat


  • Comparteix:

Uns 270 estudiants de centres santcugatencs comencen avui les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Fins dijous, cada alumne s'haurà d'examinar de 7 matèries, que variaran en funció de la seva modalitat de batxillerat. Els alumnes dels centres santcugatencs passaran les proves a la Universitat Autònoma de Barcelona, ubicada a Bellaterra.

Per desenvolupar les proves, hi haurà 134 tribunals en centres de secundària i edificis universitaris de 16 poblacions catalanes, entre elles Bellaterra i Terrassa, al Vallès Occidental. Els alumnes dels centres santcugatencs s'hauran d'examinar a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les proves comencen a les 9 d'aquest matí amb l'examen de Llengua castellana i literatura, i continuaran a les 11 amb la prova de Llengua catalana i literatura i a la 1 amb la de Llengua estrangera, que pot ser anglès, francès, alemany o italià. Aquests examens són comuns a totes les modalitats de batxillerat.

Demà dimecres, els alumnes s'hauran d'examinar de Filosofia o Historia i d'una matèria de modalitat obligatòria -que pot ser Física, Geografia, Dibuix artístic, Biologia o Llatí-. Les proves clouran dijous amb una segona matèria de modalitat obligatòria -que pot ser Matemàtiques, Matemàtiques aplicades, Química o Història de l'art- i una matèria optativa a escollir dins de cada modalitat de batxillerat. En total, cada alumne s'haurà d'examinar de 7 matèries.

El resultat detallat de les PAU es podrà consultar el 7 de juliol als centres de secundària, tot i que dos dies abans les notes ja es podran consultar individualment al web del Consell Interuniversitari de Catalunya (http://accesnet.gencat.net). Per aprovar la selectivitat cal una nota mínima de 4 i la nota d'accés a la universitat es calcula en un 40% amb la nota de les PAU i un 60% amb la qualificació obtinguda al batxillerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.