Sant Cugat s'adhereix al Pla d'Escoles Bressol de la Generalitat i tindrà 169 places més a partir del curs 2009-2010


  • Comparteix:

La proposta s'aprova per unanimitat tot i que l'oposició lamenta que l'equip d egovern hagi trigat tant a sumar-se al pla del govern català

La proposta s'aprova per unanimitat tot i que l'oposició lamenta que l'equip d egovern hagi trigat tant a sumar-se al pla del govern català

Sant Cugat tindrà 169 places més d'escola bressol pública a partir del curs 2009-2010. El ple municipal ha aprovat per unanimitat adherir-se al Pla d'Escoles Bressol de la Generalitat que permetrà l'increment de places per a infants de 0 a 3 anys. L'oposició critica que l'equip de govern hagi trigat tant a sumar-se al pla del govern català.

Segons el mapa escolar de la Generalitat, Sant Cugat hauria de comptar amb 225 places per a infants de 0 a 3 anys a tot el terme municipal. No obstant això, el consistori i el govern han acordat la creació de 169 places a causa de l'increment paral·lel de l'oferta de les escoles bressol privades.

La tinenta d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, explica per què s'ha reduït el nombre de places previst inicialment.

Àngels Solé

D'acord amb la Generalitat, s'ha acordat reduir fins a 169 places de nova creació.


El pla de la Generalitat també contempla la possibilitat de cobrir el 95% del cost de construcció de les llars d'infants i augmentar de 1.100 a 1.800 euros anuals l'aportació econòmica per a cada plaça, tant les de nova creació com les antigues.

L'oposició ha criticat que l'equip de govern hagi trigat tant a sumar-se a pla d'escoles bressol de la Generalitat.

El regidor popular, Alfredo Bergua, i la regidora socialista, Neus Sotomayor, han lamentat que l'àrea d'Educació no s'hagi adherit abans a la iniciativa.

Alfredo Bergua /Neus Sotomayor

Si haguessin aprofitat les mocions, ho hauríem resolt abans. / Arriba en l'últim moment, però almenys ens hi afegim.


En anteriors plens municipals, el PSC i el PP havien presentat diverses mocions, sempre rebutjades, per reclamar a l'equip de govern que se sumés al pla d'escoles bressol de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.