L'Ajuntament valora en 18 milions d'euros l'eliminació de les barreres arquitectòniques a la ciutat

El consistori remarcar però la importància de la sensibilització ciutadana en aquest tema

Societat

Publicat el 20/jun/06 per Anna Gonzalez

L'Ajuntament ha valorat, després d'una diagnosi sobre l'accessibilitat de la ciutat, en 18 milions d'euros l'eliminació de les barreres arquitectòniques de l'entorn. Així ho ha assegurat el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs, que a més ha explicat que el primer pas és la conscienciació social i la participació.

La Casa de Cultura ha acollit una conferència sobre barreres arquitectòniques on una trentena de persones, algunes amb dificultats de mobilitat, han escoltat de la mà del regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs, les principals actuacions de l'Ajuntament vers aquesta problemàtica.

Tomás ha assegurat que l'Ajuntament té molt present l'accessibilitat a l'entorn en tots els projectes que enceta i per això s'està realitzant una diagnosi d'accessibilitat des de diferents punts de vista. Enric Tomàs ha marcat tres eixos d'actuació municipal: la sensibilització, la participació i l'eliminació paulatina de les barreres arquitectòniques.

Enric Tomàs

Segons la diagnosi, l'adequació de tot el municipi és de més de 18 milions d'euros. A més de destinar partides concretes, és important que les obres incorporin tot allò que des de el punt de vista de la sensibilització és necessari.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tant el regidor de Serveis Socials com l'arquitecte, Manel Ordas, han coincidit en remarcar la sensibilització ciutadana com el primer pas del procés d'integració urbana de les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, Ordas ha destacat que no només es tracta d'una qüestió de barreres físiques sinó de cultura i sensibilització.

Manel Ordas

Hi ha més barreres socials que arquitectòniques. Les arquitectòniques són una qüestió econòmica i les socials de sensibilització.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs, ha explicat que tots els projectes que depenen del consistori passen abans de la seva aprovació per una comissió i per la participació ciutadana. Un fet que l'arquitecte i expert en la matèria, Manel Ordas, ha valorat molt positivament.