El Parlament acorda eliminar el traçat actual del Vial de Cornisa del PITC


  • Comparteix:

El Parlament aprova per unanimitat suprimir el tram entre Sant Cugat i Molins de Rei del projecte del Vial de Cornisa que recull el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya (PITC). L'acord també contempla estudiar un nou traçat en forma de ronda urbana en el tram entre Sant Cugat i Montcada i Reixac. La supressió del Vial de Cornisa queda pendent de l'aprovació del PITC, que es debatrà la propera legislatura.

El Vial de Cornisa, inclòs en el disseny de la xarxa viària de la dècada dels 70, és una infraestructura que uniria el Baix Llobregat amb el Vallès Occidental travessant la serra de Collserola.

El Parlament ha decidit ara suprimir aquest projecte del PITC en el tram comprès entre Sant Cugat i Molins de Rei. Les forces polítiques també han acordat un nou traçat en forma de ronda urbana per al tram entre la nostra ciutat i Montcada i Reixac.

Aquest acord és fruit d'un consens de tots els partits a partir d'una moció presentada per CiU i una esmena transaccional del PSC, ERC i ICV-EUiA.

El diputat de la federació nacionalista al Parlament, Josep Rull, remarca que el nou traçat en el tram entre Sant Cugat i Montcada i Reixac impedirà l'impacte ambiental sobre la serra de Collserola.

Josep Rull

Es planteja un traçat Sant Cugat-Montcada i Reixac sense impacte ambiental.


Ara, la supressió del Vial Cornisa queda pendent ara de l'aprovació del PITC. Rull ha explicat que el Parlament debatrà el text definitiu durant la propera legislatura.

Josep Rull

El PITC quedarà pendent d'aprovació fins a la propera legislatura.


Ajuntaments de la zona, entre els quals es troba Sant Cugat, i associacions ecologistes havien mostrat la seva oposició al projecte en diverses ocasions. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va assegurar a principis d'any que el govern no tenia la intenció de construir el Vial de Cornisa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.