El primer Programa de Garantia Social permet a un grup de joves formar-se com a treballadors d'atenció al públic


  • Comparteix:

El primer Programa de Garantia Social realitzat a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM), destinat a formar treballadors d'atenció al públic, ha finalitzat amb un balanç satisfactori. Set de les tretze persones que s'hi han inscrit han aprovat i tenen la intenció de reprendre l'ensenyament reglat. A més, algunes de les empreses i comerços on els alumnes han realitzat pràctiques els han ofert contractes de mitja jornada.

Capacitar els alumnes per desenvolupar l'ofici d'auxiliar de comerç i atenció al públic ha estat l'objectiu del primer Programa de Garantia Social realitzat a través del SOM. De les tretze persones presentades, set han aprovat el curs i tenen la intenció de reprendre l'ensenyament reglat, presentant-se a les provés d'accés a cicles formatius de grau mitjà.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha felicitat els alumnes per haver culminat la formació. Ramon ha explicat que el programa ha donat resposta a una doble demanda, de la comunitat educativa i dels comerços locals.

Toni Ramon

El SOM va rebre una petició de la comunitat docent per fer un PGS. Els comerciants van demanar personal format per atendre el públic. Així responem a les dues demandes.


La responsable del SOM Joves, Ester Rodríguez, ha indicat que el Programa de Garanties Socials permet als joves d'entre 16 i 19 anys tornar a estudiar, però d'una manera més adaptada als seus interessos i necessitats.

Ester Rodríguez

Pot ser que a algú no li hagi funcionat el camí de l'institut. El PGS dóna una formació més pràctica i enfocada a la vida diària.


Una de les alumnes que ha seguit el curs, Núria Garcia, ha valorat molt positivament aquesta experiència.

Núria Garcia

Ha estat gratificant, no només a nivell professional sinó personal. He canviat la imatge que tenia del que és estudiar.


Un cop finalitzat el Programa de Garantia Social, s'han produït tres propostes de les empreses col·laboradores per contractar a mitja jornada alguns dels alumnes mentre continuen la seva formació. A més, hi ha una contractació en tràmits que permetrà obtenir un permís de treball.

Entre les empreses i comerços on s'han realitzat les pràctiques hi ha establiments de moda i calçat, botigues de regal i oficines.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.