La Coordinadora d'AMPAs veu amb bons ulls la 6ena hora lectiva, tot i els desajustaments que suposa en el transport públic


  • Comparteix:

Les escoles públiques de Sant Cugat començaran a aplicar, a partir de setembre, la sisena hora lectiva acordada dins el Pacte Nacional per l'Educació amb l'objectiu d'intentar reduir el fracàs escolar. Des de la Coordinadora d'AMPAs de la ciutat s'han mostrat satisfets amb la proposta, tot i que des del professorat consideren que aquesta ampliació de l'horari no donarà més qualitat a l'ensenyament.

Els nens i nenes de primària d'entre els 6 i els 12 anys es trobaran amb canvis en els seus horaris escolars en tornar de vacances. I és que el Pacte Nacional per l'Educació afegeix una hora més a l'horari lectiu per reduir l'índex fracàs a l'ensenyament, i suposarà passar de les 5.250 hores lectives dels estudiants de primària a 6.300 hores anuals. D'aquesta manera, el nou horari anirà de tres quarts de nou del matí a dos quarts d'una del migdia, i a la tarda de tres fins a tres quarts de cinc.

En general, des de la Coordinadora d'AMPAs de Sant Cugat han rebut amb satisfacció aquesta proposta ja que suposarà la incorporació de més professorat i esperen que suposi també una millora de la qualitat a l'ensenyament. Malgrat això, els pares i mares destaquen que es podia haver acordat la mesura amb més antelació i haver tingut en compte els problemes que ocasiona en el sistema de transport públic. Escoltem el vicepresident de la coordinadora d'AMPA de Sant Cugat, Jordi Comas.

Jordi Comas

En global és una mesura bona. Jo com a pare crec que si que millorarà una mica la qualitat de l'educació tot i que els mestres no estan d'acord.


I és que alguns centres públics de la ciutat com el CEIP Catalunya de Mira-sol, el CEIP la Floresta o el Ferran i Clua de Valldoreix hauran de fer coincidir ara els seus horaris amb els del transport públic, que en alguns casos comparteixen amb altres centres. Les famílies que portin els seus fills a aquestes escoles hauran de pagar, a més, uns 50 euros per curs per assumir el sobrecost que suposarà el nou horari, mentre que fins ara tenien el servei de transport gratuït proporcionat pel consell comarcal del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.