L'associació de veïns Centre-Estació demana que la plaça Sant Antoni adopti el nom de Plaça dels Pous


  • Comparteix:

L'associació de veïns del Centre-Estació reclama que la plaça Sant Antoni canviï de nom i passi a anomenar-se Plaça dels Pous. L'entitat diu que d'aquesta manera es preservaria la memòria històrica i s'honoraria els avantpassats. Els veïns han fet arribar la seva demanda a la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament.

L'associació de veïns del Centre-Estació ha aprofitat la celebració d'un sopar popular durant la Festa Major per batejar simbòlicament la plaça Sant Antoni com a Plaça dels Pous. Els veïns recorden que els pous d'aquesta zona es remunten als inicis del segle dinou, quan servien per alimentar d'aigua els camps de conreu de la masia de Can Rocarol, entre d'altres. Posteriorment, els pous van ser conservats per la família Riera, que els va cedir a l'Ajuntament, així com els terrenys que avui dia configuren la plaça.

El president de l'associació de veïns Centre-Estació, Pere Soler, creu que el nom de Plaça dels Pous és el més adient per recuperar la memòria històrica.

Pere Soler

Quan es va ampliar la plaça vam demanar a la Comissió del Nomenclàtor el canvi de nom perquè es digués Plaça dels Pous. Això enaltiria els pous i preservaria la memòria històrica.


L'associació indica que ha presentat dues instàncies a l'Ajuntament demanant el canvi de nom i ha realitzat diverses trucades telefòniques a la presidència de la Comissió del Nomenclàtor i a altres regidors del consistori. Després de dos anys, l'entitat diu que no ha obtingut cap resposta en ferm, més enllà de les bones intencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.