Sant Cugat se suma aquest diumenge a la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

Societat

Publicat el 6/jul/06 per Miquel Herrada

Tres piscines de Sant Cugat se sumen avui a la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'. L'entitat convida els santcugatencs a solidaritzar-se amb les persones afectades per aquesta malaltia a la piscina del Parc Central, el DiR Sant Cugat i la Piscina Cooperativa Aigües de la Floresta. L'any passat, més de 83.000 persones van 'mullar-se' per l'esclerosi múltiple a tot l'Estat, la majoria d'elles a Catalunya.

La campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' és una acció de sensibilització social i de solidaritat amb les 30.000 persones que pateixen aquesta malaltia a tot l'Estat espanyol. L'objectiu és que la ciutadania s'impliqui i recaptar fons per generar serveis per als afectats i potenciar la investigació científica i mèdica.

En concret, els diners recaptats serveixen per finançar el funcionament de la Fundació, que es dedica a fomentar la investigació científica, oferir atenció personalitzada als afectats i les seves famílies i millorar l'atenció sociosanitària. Ho explica la responsable de la campanya, Núria Fuster.

Núria Fuster

Els fons es dediquen a investigació de la malaltia, a donar beques. També a ampliar els serveis assistencials. La Fundació té 4 hospitals de dia i abans del Mulla't no en teníem cap.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant la jornada de diumenge, els voluntaris del 'Mulla't' inscriuran els participants i comptabilitzaran els metres nedats en solidaritat amb els malalts. La captació de recursos es realitza a través del material de marxandatge que la Fundació Esclerosi Múltiple subministra a les piscines col·laboradores. Aquesta és la principal font d'ingressos de la campanya, juntament amb l'aportació dels patrocinadors i les administracions.

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, ha destacat la importància d'iniciatives com aquestes per sensibilitzar la ciutadania.

Enric Tomàs

Tota acció enfocada a la sensibilització és bona. Ara ja s'afegeixen tres piscines i es va ampliant la xarxa. És des de l'administració local des d'on més podem incidir en la sensibilització.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Més de 83.000 persones i un total de 860 piscines van participar l'any passat a la campanya 'Mulla't' a tot l'Estat. A Catalunya, aquest any hi participaran unes 600 instal·lacions.