Els santcugatencs neden 60.000 metres a favor dels malalts d'esclerosi múltiple


  • Comparteix:

77 persones de la nostra ciutat s'han sumat a la campanya 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'

77 persones de la nostra ciutat s'han sumat a la campanya 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple'

Un total de 77 santcugatencs s'han sumat aquest diumenge a la campanya 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' i han recorregut uns 60.000 metres en favor d'aquesta causa. Les piscines del Parc Central, del DIR Sant Cugat i la Piscina Cooperativa d'Aigües de La Floresta s'han sumat a la iniciativa, tot i destacar la baixa participació local. Els fons recaptats aniran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple, que un any més ha organitzat la campanya.

Sant Cugat s'ha solidaritzat, un any més, amb les persones afectades per esclerosi múltiple, una malaltia que afecta unes 30.000 persones a tot l'Estat espanyol.

Aquest any, les piscines del Parc Central, la de la Cooperativa d'Aigües de la Floresta i la del DIR Sant Cugat s'han sumat a la campanya i han aconseguit que 77 persones se sumessin a la campanya nedant uns 60.000 metres.

La responsable de la iniciativa, Núria Fuster, s'ha mostrat molt satisfeta amb l'èxit de la jornada, que enguany s'ha celebrat a 870 piscines de tot l'Estat i ha aconseguit que més de 84.000 persones nedessin per aquesta causa.

Núria Fuster

Unes 870 piscines s'han adherit a la campanya i més de 84.000 persones s'han afegit a tota Espanya. una vegada més els ciutadans s'han bolcat a col·laborar amb nosaltres.


L'objectiu d'aquesta campanya ha estat recaptar fons per finançar aquesta Fundació, que es dedica principalment a fomentar la investigació científica, oferir atenció personalitzada als afectats i les seves famílies i millorar l'atenció sociosanitària. Precisament, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha remarcat que cal treballar molt i aportar més recursos per lluitar de manera més eficient contra les malalties degeneratives.

Enric Tomàs

El que cal fer amb les malalties degeneratives i neurològiques és implicar-se més. A nivell municipal s'ha de sensibilitzar i tractar més el dia a dia. I a nivell d'administració superior cal abocar més recursos en investigació i cura de les persones que ho pateixen.


De la seva banda, els santcugatencs que aquest diumenge han assistit a les piscines de la nostra ciutat han valorat molt positivament la campanya de la Fundació Esclerosi Múltiple. Tot i això, alguns d'ells s'han queixat de la manca d'informació sobre aquesta iniciativa.

santcuagatencs

Molt bé. Qualsevol iniciativa per ajudar la gent amb problemes està molt bé/Em sembla força bé. L'entrada aporta alguna cosa més/Bastant bé, però he trobat a faltar publicitat


Coincidint amb la campanya, la consellera de Salut, Marina Geli, el gerent del Hospital de la Vall d'Hebrón, Josep Lluís Sancho i la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Estrany, han signat aquest diumenge un acord per crear un centre d'Esclerosi Múltiple que podria començar a funcionar d'aquí un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.