La majoria d'estudiants santcugatencs que han fet les proves d'accés a la universitat les han aprovat


  • Comparteix:

2 alumnes de l'IES Arnau Cadell han tret més d'un 9 de mitjana

2 alumnes de l'IES Arnau Cadell han tret més d'un 9 de mitjana

Més del 90% dels estudiants dels centres de secundària de Sant Cugat han superat les proves d'accés a la universitat. En alguns centres, fins i tot, el percentatge d'alumnes que han aprovat és del 100% o quasi. En l'IES Arnau Cadell, dues alumnes han obtingut una nota superior al 9 i, per tant, obtindran una distinció per part del Departament d'Educació i Universitats.

Bona part dels estudiants santcugatencs que van fer la selectivitat a finals de juny han superat les proves. Així ho indiquen les dades facilitades pels diferents centres de secundària públics i privats del municipi. Els que han obtingut uns millors resultats amb el 100% d'aprovats o quasi són les escoles Àgora, El Pinar i el Viaró i l'IES Joaquima Pla i Farreras.

De ben a prop els segueixen l'IES Angeleta Ferrer, on han aprovat 54 dels 57 alumnes que es van presentar, l'Arnau Cadell, amb un balanç d'aprovats del 49 sobre 53 alumnes, i l'IES Leonardo da Vinci, on almenys 23 dels 30 alumnes que han fet les proves les han superat.

Aquest percentatge fa referència tant als estudiants de matrícula ordinària i que han cursat segon de batxillerat, que són la majoria, com els repetidors suspesos altres cursos. Escoltem la valoració que fa de les proves d'aquest any la directora de l'IES Arnau Cadell, Maria Valls.

Maria Valls

Està bé. Altres anys s'han donat resultats semblants però més que res el que destaquen són les bonesn notes, no només cincs sinó vuits i nous.


Especialment destacades han estat les notes de dues alumnes de l'IES Arnau Cadell, que han superat el 9 de mitjana a les proves d'accés a la universitat. Aquestes estudiants rebran la distinció del departament d'Educació i Universitat que atorga als alumnes amb nota igual o superior a 9. L'acte de lliurement de les distincions als 120 premiats tindrà lloc el 20 de juliol a les set de la tarda.

Per matèries, les notes més altes corresponen a francès, tecnologia industrial i matemàtiques, mentre que les més baixes són de matemàtiques aplicades a les ciències socials, física i química. Així ho confirma Maria Valls, que explica les dificultats de les proves d'aquest any.

Maria Valls

Les dificultats de les proves d'aquest any estan en els punts clàssics que són les assignatures de física, química i matemàtiques per socials.


A tot Catalunya, un 89,58% dels estudiants han aprovat la selectivitat, amb una nota mitjana de 6,03. Pel que fa al Vallès Occidental, un 89,90% dels estudiants han superat les proves d'accés a la universitat, amb un 5,97 com a mitjana de les PAU, xifra inferior a la mitjana catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.