L'AFAB i l'Ajuntament s'uneixen per informar de la tasca dels serveis socials cap a persones amb malalties degeneratives


  • Comparteix:

Informar la població sobre els serveis que ofereix l'administració a través dels serveis socials a les persones afectades per malalties degeneratives ha estat el principal objectiu de la xerrada que han organitzat aquest dijous l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFAB) i l'Ajuntament. I és que segons s'ha posat de manifest durant la jornada, hi ha un gran desconeixement entre la població sobre la funció dels serveis socials d'atenció primària i la seva tasca.

Sota el títol 'Serveis Socials i Alzhiemer', la xerrada ha servit per informar als interessats sobre quin paper juga l'administració per fer front a malalties degeneratives com aquesta. I és que segons ha explicat la delegada local de l'AFAB, Isabel Martínez, la desinformació i desconeixement sobre aquest tema és molt usual i per aquest motiu han volgut apropar-se a la gent i donar-ho a conèixer.

Amb aquesta voluntat, s'ha presentat de forma molt clara la funció dels Serveis Socials d'Atenció Primària i la intervenció social amb les famílies de malalts d'alzheimer. Segons la delegada de l'AFAB, Isabel Martínez, sovint molts dels afectats per malalties degeneratives o els seus familiars no tenen prou informació sobre els serveis dels que disposen.

Isabel Martínez

Hi ha una gran ignorància. S'ha de pensar que són persones grans que ja no tenen facilitat per saber què necessiten o quan i com han de sol·licitar aquest servei


De la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha destacat la voluntat de l'Ajuntament de treballar conjuntament amb les entitats del municipi i sobretot sensibilitzar als ciutadans sobre aquest tema.

Enric Tomàs

Crec que hem intentat fer dues coses: treballar amb totes les entitats que viuen aquesta realitat, aprendre d'elles i ajudar-les; i treballar el tema de la sensibilització.


Recordem que actualment l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer compta amb prop d'un centenar d'associats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.