Cinc parelles del mateix sexe s'han casat a Sant Cugat en els últims 12 mesos


  • Comparteix:

Un total de cinc parelles homosexuals han contret matrimoni a la nostra ciutat durant el primer any d'aplicació de la llei que permet el casament de persones del mateix sexe i l'adopció de fills. De les cinc parelles, tres han celebrat la cerimònia de la mà del jutjat de pau, mentre que l'enllaç de les altres dues ha estat oficiat per regidors del consistori.

El 30 de Juny de l'any passat s'aprovava al Congrés dels Diputats una modificació del Codi Civil que permetia els matrimonis i les adopcions per part de persones del mateix sexe.

Un any després de l'aplicació d'aquesta llei, s'han celebrat un total de 4.500 unions entre persones del mateix sexe al conjunt de l'Estat Espanyol. En el cas de Sant Cugat, han estat 5 les parelles que han decidit fer ús d'aquest dret. En dos dels casos la cerimònia ha estat oficiada per regidors del consistori mentre que en els altres 3 ha estat el jutge de pau.

El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha fet una valoració positiva d'aquest primer any de l'aplicació de la llei i ha remarcat la importància que aquest dret es vegi com una cosa totalment normal.

Jordi Puigneró

Ho hem de veure com un fet normal. Que les parelles homosexuals tinguin el dret a casar-se cal veure-ho com a normal.


Puigneró ha recordat també que el procés administratiu que han seguir totes aquelles persones del mateix sexe que vulguin contraure matrimoni a la nostra ciutat és el mateix que per a qualsevol altra parella que es vulgui casar.

Jordi Puigneró

El procediment és el mateix que per una parella homosexual. No hi ha cap diferència. Quan alguna parella es vol casar s'ha d'adreçar o al jutjat de pau o a l'ajuntament.


Recordem que la modificació de llei va entrar en vigor el 5 de Juliol de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.