Dos de cada tres gossos perduts durant el 2005 ha estat retornats als seus propietaris


  • Comparteix:

Les adopcions s'han triplicat en els últims 10 anys

Les adopcions s'han triplicat en els últims 10 anys

El 66% dels gossos que es recullen a la via pública retornen als seus propietaris. Aquesta xifra no ha parat d'augmentar els últims anys gràcies a la implantació del microxip i de l'obligatorietat de censar els animals. El balanç de la recollida de gossos a Sant Cugat també constata un increment del nombre d'adopcions en els darrers anys.

Dos de cada tres gossos que es perden a Sant Cugat acaben retornant als seus propietaris. Aquesta xifra s'ha triplicat els últims deu anys, quan només es recuperaven el 26% dels animals perduts. Aquest increment és el resultat, en part, de la política de tinença responsable d'animals de companyia de l'Ajuntament, que obliga als propietaris a censar els animals i posar-los un microxip.

Les dades d'adopcions d'animals perduts també han augmentat els últims anys i es preveu que al llarg d'aquest estiu pugi fins al 20% dels animals abandonats. L'Ajuntament ho atribueix a les campanyes de sensibilització, com els estands de gossos que tres cops l'any s'ubiquen a la plaça Octavià.

Però el nombre de gossos que s'han recollit a la via pública es manté al voltant de 500 de mitjana anual, xifra que no ha variat els últims anys. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica el problema dels animals de companyia perduts.

Eduard Pomar

Hi ha una demanda d'animals de companyia, sobretot per part dels nens, però a vegades no va acompanyat d'unes obligacions i requeriments necessaris que s'adopten animals de companyia


Des de l'equip de govern s'assegura que s'estan explorant totes les possibilitats per construir un refugi d'animals. Concretament, s'està estudiant la possibilitat d'ubicar-ho a Valldoreix. La voluntat és que estigui el més aprop possible del nucli urbà i que compleixi com a requisits que sigui qualificat com a zona d'equipaments i que s'ubiqui lluny d'habitatges.

Per districtes, el casc urbà és el que va registrar un número més alt d'animals de companyia perduts l'any 2005. Al centre de la ciutat s'hi van recollir 315 animals de companyia, seguit de Valldoreix i Mira-sol amb 118 i 104, respectivament. El mes amb més pèrdues és setembre, amb 77 animals perduts. Escoltem els consells d'Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Demanem a la gent que per qualsevol motiu perdi el seu gos que ho comuniqui a l'Ajuntament o a la Policia per tal que la seva devolució sigui el més ràpida possible.


Pel que fa a aquest any 2006, fins al mes de juny s'han recollit 281 gossos, dels quals un 68% han estat recuperats pels seus propietaris i un 17,8% han estat adoptats, mantenint així la tendència a l'alça d'aquests registres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.