Els CAPs de la ciutat apunten que no s'estan produint incidències destacades per les altres temperatures


  • Comparteix:

El centres d'atenció primària de Sant Cugat no han registrat incidències ni consultes importants per l'onada de calor dels darrers dies. Tot i això, des dels CAPs continuen recordant que cal mantenir les precaucions per evitar els efectes nocius d'un cop de calor, sobretot en el cas de les persones més fràgils.

Els CAPs de Sant Cugat i Valldoreix no han registrat aquests dies gaires consultes relacionades amb els cops de calor. De fet, la nostra comarca no era una de les més afectades pel fort increment de temperatures registrat aquest cap de setmana en alguns punts de Catalunya i que ha portat l departament de Salut a activar la segona fase del Pla d'actuació per prevenir els efectes d'una onada de calor sobre la salut.

Tot i això, des dels centres d'atenció primària continuen remarcant la importància de la prevenció i recomanen beure força líquid, procurar evitar sortir al carrer a les màximes hores de sol o caminar per l'ombra, entre d'altres. Escoltem el director del CAP Valldoreix, Jordi Giménez.

Jordi Giménez

És important que la gent begui líquids, caminar per l'ombra i evitar sortir al carrer a hores de calor.


Giménez ha recordat que el pla per prevenir els efectes d'una onada de calor ja va començar a aplicar-se a inicis d'estiu, amb una primera fase que consisteix en localitzar les persones més vulnerables com són els nadons menors d'un any o les persones majors de 75 anys per tal d'informar-los dels riscos i de les precaucions a prendre.

Un cop fet això, i davant l'augment de les temperatures fins a trenta graus, s'ha posat en marxa, e alguns casos, la segona fase d'aquest pla. Jordi Giménez.

Jordi Giménez

S'ha aplicat el protocol de prevenció dels efectes de la calor sobre la salut i es van aplicant les diverses fases segons les temperatures i la situació ambiental.


Recordem que per tenir més informació sobre el pla d'actuació per prevenir els efectes d'una onada de calor, es poden consultar els fulletons disponibles als Centres d'Atenció Primària o trucar al telèfon de Sanitat Respon, 902 111 444.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.