Cauen en picat les consultes per picades del 'mosquit tigre' als CAPs de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els responsables sanitaris creuen que els ciutadans s'han aconstumat a l'insecte i coneixen la manera d'evitar les picades

Els responsables sanitaris creuen que els ciutadans s'han aconstumat a l'insecte i coneixen la manera d'evitar les picades

Les consultes als CAPs per picades del 'mosquit tigre' s'han reduït notablement respecte els dos anys anteriors, quan es va detectar per primera vegada l'insecte a la nostra ciutat. Segons els responsables sanitaris, els ciutadans ja coneixen els efectes d'aquest tipus de picades, així com la manera de tractar-les i minimitzar-les.

Dos anys després que el 'mosquit tigre' arribés a Sant Cugat, les seves picades han deixat de tenir gran incidència en la població. Segons han explicat a Ràdio Sant Cugat els directors dels CAPs de Sant Cugat i Valldoreix, els santcugatencs han rebut molta informació sobre com prevenir i tractar les picades del mosquit, i per les poques consultes que han rebut els CAPs en el que portem d'estiu sembla que els ciutadans apliquen els consells correctament. Escoltem el director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí.

Carles Martí

No hi ha hagut pràcticament incidències pel mosquit tigre. La gent ja en té l'experiència d'anys anteriors i no s'alerta tant.


D'altra banda, el director del CAP de Valldoreix, Jordi Jiménez, explica que a part de l'experiència de la població, el nostre organisme ja coneix el 'mosquit tigre' i, per tant, no reacciona d'una forma tant virulenta davant les seves picades. Tot i així, Jiménez recomana a tots els santcugatencs acomplir sempre els consells que des dels centres d'atenció primària es fan arribar als ciutadans per evitar exposar-se a l'insecte.

Jordi Jiménez

Cal evitar els tols d'aigua, evitar portar roba fosca, parar compte en les hores de màxim risc, com és el migdia, mantenir netes les zones de recollida de brossa...


Jordi Jiménez recorda que no s'ha de baixar la guàrdia, ja que encara que les consultes per picades siguin inferiors que en els anys anteriors, en les últimes setmanes del que portem d'estiu les visites al CAP de Valldoreix pels efectes del mosquit tigre s'han incrementat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.