La comissió de Barraques diu que la presència policial i la llum excessiva eren 'intimidants'


  • Comparteix:

ICV-EA va obrir un debat sobre la seguretat i les llibertats individuals en l'últim ple municipal

ICV-EA va obrir un debat sobre la seguretat i les llibertats individuals en l'últim ple municipal

La comissió de Barraques considera 'intimidant' la presència policial i les mesures de seguretat que es van activar al recinte. Un dels membres de la comissió, Eloi Alegre, reconeix que el pla de seguretat va aconseguir evitar els incidents violents, però afegeix que la il·luminació era excessiva i que en alguns moments hi havia massa patrulles policials a l'entrada.

Els organitzadors de Barraques han reaccionat així al debat obert per ICV-EA en l'últim ple municipal sobre la presència policial i el respecte a les llibertats individuals al recinte de Barraques.

Segons un dels membres de la comissió, Eloi Alegre, molts joves van sentir-se 'intimidats' per les mesures de seguretat que es van activar al recinte de Barraques, tant pel sistema d'il·luminació com per les tanques que envoltaven tot el perímetre. Alegre considera, a més, que en alguns moments de la nit la presència policial era excessiva.

Eloi Alegre

Il·luminar tant les Barraques o tenir-ho tot envoltat de tanques donava la sensació d'estar tancat. En alguns moments s'acumulaven molts agents a la porta que intimidaven una mica.


Alegre reconeix que el dispositiu de seguretat va evitar que un conegut grup de violents protagonitzés incidents a Barraques, però afegeix que les mesures van ser excessives. Pel que fa a la il·luminació, Eloi Alegre recorda que l'any passat ja hi va haver queixes i que aquest any s'han repetit.

Eloi Alegre

L'any passat ja es va dir que aquesta il·luminació no dóna un ambient festiu i aquest any s'ha repetit. Donaria més caliu un altre tipus de llum, no aquesta de camp de futbol o camp de concentració.


Eloi Alegre recorda que el pla de seguretat no depèn de la comissió organitzadora, sinó de l'Ajuntament i els cossos policials, i continua defensant el model de Barraques vigent fins ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.