El CAPs de Sant Cugat i Valldoreix han fet un total de 320.000 visites durant el 2005


  • Comparteix:

Els centres d'atenció primària de la ciutat esperen beneficiar-se de l'increment de personal sanitari anunciat pel govern català i poder arribar a una ratio d'entre 1.600 i 1.800 pacients per metge

Els centres d'atenció primària de la ciutat esperen beneficiar-se de l'increment de personal sanitari anunciat pel govern català i poder arribar a una ratio d'entre 1.600 i 1.800 pacients per metge

Els centres d'atenció primària de Sant Cugat confien beneficiar-se de l'ampliació de personal sanitari anunciada pel govern de la Generalitat. Aquesta notícia coincideix amb la publicació de les xifres de l'any 2005, en què es van comptabilitzar 320.000 visites i 57.000 pacients als CAPs de Sant Cugat i Valldoreix.

El govern català ha anunciat la decisió d'ampliar la plantilla de personal sanitari amb més de 550 professionals, dels quals 385 es destinaran a l'atenció primària.

Els centres d'atenció primària de la nostra ciutat esperen beneficiar-se d'aquesta mesura, ja que segons expliquen, la voluntat del Servei Català de la Salut és apropar als ciutadans els serveis sanitaris i establir una ratio d'entre 1.600 i 1.800 pacients per cada metge. Actualment, Sant Cugat se situa al voltant de 2.000 pacients per metge. Escoltem el director del CAP de Valldoreix, Jordi Jiménez.

Jordi Jiménez

El Servei Català de la Salut ja ho té present i intenta dins les seves disponibilitats pressupostàries adaptar les plantilles a les necessitats de la població


Segons la memòria que ha fet pública Mútua de Terrassa, al llarg de l'any passat es van registrar 320.000 visites, un 67,5% al centre de Sant Cugat i un 32,5% al de Valldoreix. En relació al nombre de pacients que van acudir a aquests centres, en total van ser 57.000, distribuïts amb uns percentatges pràcticament idèntics als de les visites.

Aquestes xifres suposen un increment del 2% de l'activitat al CAP del carrer La Mina, i un 10% al de Valldoreix. Segons Jiménez, els números permeten constatar que la majoria de població nouvinguda a Sant Cugat va a parar al CAP de Valldoreix.

Jordi Jiménez

Fem molta activitat per 2 raons: la població ha descobert que l'atenció que donem és de qualitat, i l'altre és el creixement poblacional amb un sostre proper als 100.000 habitants


Els professionals dels CAP de la nostra ciutat tenen una mitjana d'una visita cada 7 minuts. Cada metge realitza un treball efectiu d'entre quatre i cinc hores fins a sumar unes 40 visites diàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.