Unes 200 persones participen als actes d'homenatge al màrtir sant Cugat


  • Comparteix:

El rectror denuncia que el calendari de festes locals no ajuda a donar a conèixer la festivitat d'un dels patrons de la ciutat

El rectror denuncia que el calendari de festes locals no ajuda a donar a conèixer la festivitat d'un dels patrons de la ciutat

Unes 200 persones han assistit aquest dijous als actes d'homenatge al màrtir sant Cugat. L'església del Monestir ha acollit una missa major en honor al sant que posa nom a la ciutat. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, lamenta que la diada del copatró del municipi no sigui prou coneguda entre els santcugatencs.

Una missa major i un acte d'homenatge han servit aquest dijous per recordar la figura de sant Cugat. Uns dos centenars de fidels s'han apropat a l'església del Monestir i al claustre per homenatjar el copatró de la ciutat.

En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha lamentat el desconeixement general de la festivitat del copatró. Blanquer assegura que l'actual calendari de festes locals no ajuda a donar a conèixer el dia de sant Cugat.

Blai Blanquer

El calendari de festes no ajuda gaire la gent a conèixer la celebració.


Segons mossèn Blanquer, la proximitat de sant Cugat a les vacances d'estiu resta protagonisme a la diada. A més, Blanquer també afirma que la gent coneix més la festivitat de Sant Pere perquè l'Ajuntament organitza la festa major per aquelles dates.

Blai Blanquer

Si sa'boquen recursos a la festa de Sant Pere, és normal que sigui més coneguda.


El rector ha remarcat que la parròquia continuarà donant a conèixer la festivitat de Sant Cugat entre la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.