La Generalitat incrementarà les ajudes per al transport públic dels municipis de AMTU, entre ells Sant Cugat


  • Comparteix:

La Generalitat, l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han signat un conveni de col·laboració per al finançament del transport públic urbà. El conveni preveu incrementar els ajuts de la Generalitat al transport públic dels 45 municipis afectats, entre els quals hi ha Sant Cugat.

Sant Cugat es beneficiarà de la signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat, l'AMTU i l'ATM per al finançament del transport públic urbà, que s'ha signat aquest dijous. Principalment el conveni permetrà incrementar les ajudes del Govern català al transport públic dels 45 municipis associats a l'AMTU, entre els quals es troba Sant Cugat. També es preveu fusionar el seu finançament amb el de l'ATM mitjançant la seva incorporació al nou contracte programa de l'ens metropolità.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha assistit a l'acte de signatura del conveni i ha destacat que s'ha fet un pas endavant amb una ajuda necessària per potenciar el transport públic dels molts municipis.

Lluís Recoder

Fa temps que els ajuntaments amb transport públic estàvem reclamant-ho. Els autobusos són molt deficitàris i ara la Generalitat ens ajudarà i per tant podrem fer més inversió.


El transport públic ha tingut en els darrers anys ha tingut un increment molt elevat, un 17,4%, a tot l'àmbit dels sistema tarifari integrat. Recoder ha destacat la importància del transport urbà i la necessitat d'anar-ho millorant.

Lluís Recoder

Per a nosaltres, per Sant Cugat el transport és una prioritat i si la Generalitat ens ajuda segur que ho podrem millorar més.


L'AMTU es va constituir el 21 de setembre de 2001 com a agrupació de municipis titulars de serveis de transport públic urbà de la regió metropolitana de Barcelona amb la finalitat de contribuir a la millora constant dels serveis. L'adhesió de l'AMTU a l'ATM s'articulà mitjançant el conveni que ambdues entitats formalitzaren en data de 18 de novembre de 2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.