Els bombers alerten de la sequera i demanen la col·laboració dels santcugatencs


  • Comparteix:

Els bombers alerten del risc d'incendis a Sant Cugat a causa de la sequera que afecta als boscos del Vallès. Els Grups de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) remarquen que no ens trobem en una situació de risc extrem d'incendi, però demanen que, tenint en compte la sequedat dels boscos, s'extremin les precaucions.

La baixa humitat als boscos de la Regió Metropolitana Nord, que inclou el Vallès Occidental, augmenta el perill d'incendis a la zona, tot i que encara no ens trobem en una situació de perill extrem. Així ho ha declarat el tècnic dels GRAF, Miquel López Quintanilla, que adverteix que les condicions actuals dels boscos fan que qualsevol incendi pugui extendre's amb molta facilitat.

Miquel lopez Quintanilla

No estan deixant tota l'aigua que esperavem. Tenim un bosc que comença a eixugarse cada vegada més. Fa dos dies hi va haver un incendi a la zona de Rubi a la urbanització Can Solà. Qualsevol negligència o punt d'ignició pot provocar un incendi.


Miquel López recomana que els propietaris de piscines que ofereixin la seva en cas d'incendi i retirin tots els objectes de l'entorn de la piscina per facilitar l'extracció d'aigua als helicòpters dels bombers. Tal com explica López, així s'evitaràn incidents innecessaris produits pel fort vent que generen els helicòpters en fer les maniobres d'aterratge i enlairament.

Miquel Lopez Quintanilla

Està molt bé que els particulars ofereixin les seves piscines però el que és d'agrair és que retirin tot allò que estigui al voltant de les piscines i que pugui sortir volant.


Per últim, Miquel López demana als ciutadans que en cas d'incendi avisin immediatament als bombers i es retirin de la zona si la seva integritat està en perill.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.