L'accident de Mataró podria afectar els castellers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els castellers de Sant Cugat temen una possible devallada de noves incorporacions després de la mort d'una nena dels Capgrossos de Mataró. La colla local està participant a l'estudi sobre la implantació del casc en el món casteller que coordina el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat.

Arran de l'accident de la nena de Mataró, el món casteller està sota el punt de mira pel que fa a la seguretat infantil. Ja fa anys que s'estan fent diversos estudis mèdics, i des de fa 4 el Centre d'Alt Rendiment i el Grup del Foment de la Ciència investiguen els avantatges i inconvenients d'utilitzar un casc especial. Els castellers de Sant Cugat és una de les colles que NO portarà el casc per tenir dades comparatives davant les colles que SÍ en porten. El cap dels Castellers de Sant Cugat, Marc Maymó, explica perquè han optat per aquesta decisió.

Marc Maymó

No hem de deixar que un accident ens faci reflexionar malament. Cal veure si l'element és bo o no per protegir la canalla abans de prendre decisions.


Maymó ha remarcat que els castells NO són una activitat de risc, i que de fet s'ha demostrat que la canalla es lesiona poc dins del món casteller tot i que, si es produeixen lesions, sempre són al cap. Segons Maymó, en deu anys d'història, la colla local només ha patit una lesió cranial, que en aquest cas va ser d'un adult. El cap de colla explica com els afectarà l'accident d'aquest estiu.

Marc Maymó

Un accident com aquest tindrà influencies de ben segur. Cal que parlem molt però de ben segur que tindrem dificultat amb l'entrada de nova gent a la colla i al principi anirem amb una mica de por tots plegats.


Des de fa un any, s'ha estat treballant en un prototip de casc especialment dissenyat pels castellers, però la investigació encara haurà d'allargar-se un any més per obtenir resultats. En qualsevol cas, Marc Maymó assegura que la colla local s'ajustarà a les recomanacions que aporti l'estudi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.