Mor l'actor santcugatenc Joan Llamas

Joan Llamas, en una funció de 'Pedra i Sang'

Societat

Publicat el 22/ago/06 per Oriol Torres

Aquest dilluns s'han celebrat al Monestir els funerals per l'actor i fotògraf santcugatenc Joan Llamas, mort aquest dissabte d'una aturada cardíaca, a l'edat de 66 anys. Amb una dilatada trajectòria sobre els escenaris, Llamas havia fundat tres grups teatrals. L'Associació Amics de Pedra i Sang manté la preparació de l'homenatge que se li anava a fer el pròxim mes d'octubre, reconvertint-lo en un reconeixement pòstum.

La relació de Llamas amb el teatre va començar als 7 anys, i es va allargar fins el passat mes de juliol, quan va participar al cicle Lectures a la Fresca. Va ser fundador de l'Agrupació Teatral Maragall, de la Companyia Fila Zero i del grup professional Tetrateatre. La directora de Tetrateatre, Dolors Vilarasau, assegura que es manté en ferm l'homenatge que volien fer a Joan Llamas i al també actor Joan Fàbregas.

Dolors Vilarasau

Sant Cugat té un deute amb Joan Llamas: un actor que ens ha fet riure i plorar, i que ha repartit humanitat amb tots els personatges que ha interpretat

Your browser doesn’t support HTML5 audio



També va participar en muntatges fora de Sant Cugat com ara al Teatre Lliure i també en papers esporàdics en diverses sèries de TV3. Actualment dirigia el grup de teatre Club Natació Sant Cugat i col·laborava en espectacles de Tetrateatre i de l'Associació Amics de Pedra i Sang. Dolors Vilarasau defineix el polifacètic actor com un home entranyable:

Dolors Vilarasau

Era un home que sempre anava a peu, amb una gran bonhomia, i sempre codiciat per fer un café o tenir una xerradeta

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Professionalment va exercir com a fotògraf, amb col·laboracions periodístiques al Tot Sant Cugat i al Viure Sant Cugat.