Sant Cugat se suma de manera entusiasta a la celebració del 'Dia Europeu Sense Cotxes'


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder a la bicicletada popular del Dia Sense Cotxes

L'alcalde Lluís Recoder a la bicicletada popular del Dia Sense Cotxes

Sant Cugat s'ha sumat de manera entusiasta a la celebració del Dia Europeu Sense Cotxes. El tall al trànsit dels principals carrers del centre o una bicicletada popular han estat algunes de les activitats que han servit per sensibilitzar la ciutadania sobre l'ús del transport públic.

La celebració del Dia Europeu Sense Cotxes sota el lema 'A ciutat sense el meu cotxe' ha aplegat centenars de sancugatencs que s'han volgut adherir a la campanya per fomentar el transport públic i evitar l'ús del cotxe privat.

Un trenet gratuït ha circulat durant tot el cap de setmana. Una altra de les activitats més participativa ha estat la bicicletada popular que ha aconseguit que unes 400 persones deixessin el cotxe i s'animessin a pedalar pels principals carrers de la ciutat. El gran nombre de participants i la presència d'alguns cotxes ha entorpit la marxa, segons han explicat alguns dels ciclistes. No obstant el tinent d'alcalde de Presidència ha destacat, per damunt de tot, la participació.

Ciclistes / Joan Recasens

Hi hagut algun problema amb algun cotxe però tot s'ha solucionat bé i s'ha pogut fer la bicicletada amb normalitat


Les bicicletes han circulat pels carrers que en un futur podrien incorporar un carril-bici. De la necessitat d'un espai propi per les bicicletes n'ha parlat el president de la Unió de Ciclistes:

President de la Unió de Ciclistes

Aquest any s'ha doblat la participació de la gent i això ha fet que s'hagi hagut de parar molt la caravana de bicicletes


Després de la bicicletada tots els participants van poder gaudir d'una xocolatada a la plaça Octavià. Uns 43 municipis del Principat es van sumar a la celebració del Dia Europeu Sense Cotxe amb la finalitat de convèncer al ciutadà sobre la necessitat de reduir l'ús del cotxe particular i augmentar l'adopció del transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.