L'Hospital General de Catalunya col·labora en un estudi sobre les conseqüències de l'ictus


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, ha participat en l'estudi 'Mítico', que demostra que el 14% dels espanyols que han patit un ictus tenen afectacions al cor i les cames. Aquests resultats han estat presentats recentment a la International Stroke Conference de Nova Orleans, als Estats Units. Diversos centres de l'Estat espanyol han participat a la investigació.

Aquest estudi ha estat possible gràcies a l'anàlisi de prop de 900 pacients que havien superat un atac d'ictus. D'aquests, una mica més de 120 persones, que representa el 14% dels pacients, patien algun tipus d'afectació en d'altres zones de l'organisme.

El Doctor Soler Singla, coordinador assistencial de l'Hospital General de Catalunya, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu de l'estudi.

Dr. Soler Singla

Evaluar factors de caràcter inflamatori en pacients d'ictus. Es necessitaven molts pacients, per això l'estudi s'ha fet arreru de l'estat.


En aquest estudi hi han participat també l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital del Mar, el del Sagrat Cor, el Trias i Pujol de Badalona, el Parc Taulí de Sabadell, l'Hospital de Viladecans, la Mútua de Terrassa i l'Hospital comarcal de l'Alt Penedès, de Vilafranca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.