El govern pot aprovar avui l'ampliació de la Xarxa Natura 2000


  • Comparteix:

La proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2000, que comprèn entre d'altres espais la serra de Collserola, podria aprovar-se definitivament aquest dimarts. El projecte, que preveu arribar a protegir una superfícies de quasi 970.000 hectàrees de Catalunya , ha rebut ja el vistiplau del consell tècnic de la Generalitat i està a l'espera de l'aprovació definitiva de l'executiu català.

Després de rebre més de 6.000 al·legacions, la proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2.000 està a punt de ser aprovada definitivament pel govern català. De moment, el projecte ja ha rebut el vistiplau del consell tècnic de la Generalitat. La previsió és que aquest dimarts se superi el darrer tràmit per convertir-lo en una realitat.

D'aquesta manera, una tercera part de la superfície de Catalunya passarà a formar part d'aquesta xarxa europea d'espais naturals protegits.

Precisament, la serra de Collserola ha estat un dels espais inclosos en aquesta ampliació, tal com s'havia demanat en reiterades ocasions des dels col·lectius ecologistes i des del Consorci del Parc de Collserola, integrat per 9 municipis, entre els quals hi ha Sant Cugat.

Així ho va recordar l'alcalde de la nostra ciutat, Lluís Recoder, per a qui aquest ha de ser un pas més per preservar aquest espai.

Lluís Recoder

Tots aquells esforços que siguin conjunts i que la Generalitat també s'hi impliquin han de ser a fi de bé, això és el que estic demanant sempre. No es pot deixar un esforç tan gran com la protecció de Collserola sobre les espatlles dels més febles, com som els ajuntaments.


En total, la proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2.000 contempla més de 969.000 hectàrees terrestres i quasi 84.000 hectàrees marines, el que suposa un increment del 67,9% de l'espai protegit en l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.