El Mercat Medieval i d'Oficis s'omple de gom a gom durant tot el cap de setmana


  • Comparteix:

Unes 60.000 persones, segons l'Ajuntament, han visitat aquest cap de setmana el Mercat Medieval i d'Oficis que s'ha instal·lat als voltants del Monestir. Parades de productes artesanals, exhibicions teatrals i espectacles de joglars i malabaristes han omplert el centre de la ciutat, ambientat en el segle XV. Els visitants han pogut imaginar durant unes hores com era la vida al Sant Cugat medieval.

Les places d'Octavià, Augusta i de l'Om, els carrers Major i Santiago Rusiñol, i els Jardins del Monestir s'han omplert a vessar aquest dissabte i diumenge amb el mercat medieval. L'eix més antic de Sant Cugat s'ha transportat al segle XV, seguint el testimoni real del capbreu, i s'ha transformat durant unes hores en una típica fira medieval on artesans, mercaders i pagesos han comprat i venut els seus productes.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha fet una valoració molt positiva del mercat i de l'elevada participació dels santcugatencs.

Lluís Recoder

Hi ha un ambient magnífic i molta participació. Tot l'entorn del Monestir està preciós, com mai.


La iniciativa ha servit perquè un bon grapat de visitants s'hagin imaginat, durant unes hores, com era la vida al Sant Cugat medieval.

Visitants

Opinions dels visitants del mercat medieval.


De la seva banda, els artesans vinguts d'arreu han ofert els seus productes i serveis als santcugatencs. Sentim les opinions d'alguns dels paradistes.

Artesans

Opinions d'una venedora de canyes de sucre, un herbolari, una artesana tèxtil i una venedora de roba de cotó per nens.


Els banderers de la ciutat italiana d'Alba, amb qui Sant Cugat ha iniciat un procés d'agermanament, han estat convidats al mercat i han ofert actuacions a la Llotgeta del Monestir.

L'alcalde ha confirmat que aquesta iniciativa, que enguany arribava a la segona edició, tindrà continuïtat en el futur, tot i que ha descartat que es converteixi en anual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.