Més de 5.000 escolars catalans faran una rèplica del Monestir de vuit metres d'alçada


  • Comparteix:

L'Ajuntament i l'Escola d'Arquitectura col·laboraran en aquesta activitat

L'Ajuntament i l'Escola d'Arquitectura col·laboraran en aquesta activitat

Més de 5000 escolars de tot Catalunya participaran, durant 4 mesos, a la construcció del Monestir dels Infants, una rèplica del monument de 8 metres d'alçada. Aquesta activitat pretén que els més petits coneguin de prop el Monestir i les tècniques de construcció antiga.

La construcció del Monestir dels Infants, coordinada per l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat i l'Ajuntament, començarà el pròxim 19 d'octubre i s'allargarà fins el febrer vinent. La rèplica es farà, pedra a pedra, amb blocs de paper reciclat, fins aconseguir una reproducció exacta del Claustre i el Monestir actual.

Els organitzadors han pensat l'activitat com un reclam perquè els més menuts, començant pels santcugatencs, descobreixin el Monestir. Així ho explica el Comissari de l'Any del Mil·lenari, Ramon Sargatal:

Ramon Sargatal

Aquesta rèplica del Monestir la començaran a fer els nens de Sant Cugat i desprès aquests cridaran a altres nens de Catalunya per tal que hi col·laborin


La construcció del Monestir es complementarà amb altres activitats, que els infants podran preparar i continuar des de les seves escoles. Així, per exemple, s'està preparant una exposició sobre les tècniques de construcció medievals, un taller d'escultura i una plana web que permetrà als estudiants seguir diàriament el desenvolupament de la rèplica.

Segons Ramon Sargatal, totes aquestes activitats seran una experiència didàctica molt important:

Ramon Sargatal

Fer activitats a l'entorn de l'Edat Mitjana a Catalunya o conèixer a fons el Monestir són activitats inèdites a les escoles


Un cop s'hagi construit el Monestir, començarà el seu desmantellament, que també faran els infants de Sant Cugat. A més, es farà un intercanvi de postals entre els diferents colegis perquè els escolars recordin aquesta experiència i coneguin a altres participants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.