Sant Cugat i Rubí creen un Punt de Trobada per facilitar el contacte pares-fills en separacions conflictives


  • Comparteix:

Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat del Vallès s'han posat d'acord per crear un Punt de Trobada, que serà gestionat per Creu Roja, amb la intenció de facilitar la relació entre els fills i els seus progenitors quan apareixen conflictes motivats per una separació, divorci o altres ruptures familiars. El Punt de Trobada, que donarà servei a les dues poblacions, estarà situat a la seu de Creu Roja a Sant Cugat i serà atès per un equip de tres psicòlegs i voluntaris de l'ONG.

El Punt de Trobada donarà servei els divendres, dissabtes i diumenge a aquelles parelles amb dificultats per poder desenvolupar el règim de visites amb normalitat, sempre que així ho decideixi la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat.

Aquest espai, que començarà a funcionar a partir del pròxim dimecres, 27 de setembre, ofereix tant un servei d'estada com d'intercanvi. En el primer cas, tant la família com els menors poden fer ús del centre i del material durant el temps d'estada acordat, i en el segon cas, la persona encarregada de la Creu Roja facilita l'acompanyament del menor amb els seus pares.

Antoni Aguilera és el president de Creu Roja Sant Cugat-Rubí i també el dirigent de l'ONG a nivell nacional.

Antoni Aguilera

Imagineu-vos què és per a un nen anar a la comissaria perquè els seus pares no es vegin. És un trauma. Aquests punts de trobada són importants.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha desitjat que amb l'experiència de Creu Roja en la gestió d'espais com aquests, el Punt de Trobada sigui un 'centre modèlic'.

Lluís Recoder

Creu Roja posa al nostre abast la seva experiència a Sabadell i Terrassa, on gestionen centres similars. Segur que serà un centre modèlic.


De la seva banda, l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha destacat la bona sintonia entre els dos ajuntaments veïns, que es demostra en projectes com aquest.

Carme Garcia

Durant aquest mandat tenim molt bona relació. Hem competit per un mateix servei, és normal, però ens posem d'acord en temes importants.


El Punt de Trobada Rubí-Sant Cugat té un pressupost de 35.000 euros per l'any 2007. Per la seva posada en marxa, l'Ajuntament de Sant Cugat ha aportat 9.200 euros i el de Rubí, 4.700. A partir de l'any vinent, les despeses es finançaran al 50% els dos ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.