Sant Cugat i Molins de Rei ja estan connectats per mitjà de transport públic


  • Comparteix:

Els veïns de Sant Cugat i de Molins de Rei compten, des d'aquesta setmana, amb una nova línia d'autobús que uneix els dos municipis. L'objectiu d'aquest nou servei, que té parada a l'estació de FGC de La Floresta, és millorar la connectivitat entre dues localitats tan properes i facilitar la mobilitat entre les comarques del Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

La nova línia d'autobús s'ha creat a iniciativa de la localitat del Baix Llobregat, que ha fet coincidir una nova línia de bus per als barris més allunyats del nucli urbà amb un nou servei de transport que uneix els dos municipis.

El projecte ha estat molt ben rebuda per l'Ajuntament de Sant Cugat, ja que permet unir dues localitats veïnes però fins ara mal comunicades per mitjà de transport públic. Així ho ha destacat el regidor Enric Tomàs, que ha remarcat també la importància de crear xarxes de comunicació transversals que no hagin de passar forçosament per Barcelona.


Enric Tomàs

Tenim aquí una tradició mal entesa d'una concepció excessivament radial de els comuicacions. I aquesta nova línia de bus obre unes possibilitats de poder connectar amb altres serveis metropolitans


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, per a qui aquest nou servei pot facilitar molt l'accés a serveis com la UAB o l'Hospital General de Catalunya, però també la mobilitat laboral, ja que connecta l'estació de Renfe de Molins de Rei amb els FGC a La Floresta. Arcas ha lamentat que hagin de ser els ajuntaments els qui tirin endavant projectes com aquest i ha reclamat un millor xarxa de transport públic entre el Vallès Occidental i el Baix LLobregat.


Ivan Arques

És evident que hi ha una mobilitat laboral, i crec que aquesta línia que un cop més hem hagut de tirar endavant els ajuntaments, és un primer pas que hauria de fer reflexionar sobre la necessitat de connectar amb transport públic les 2 comarques


La nova línia d'autobús, que compta amb un vehicle adapatat a persones amb mobilitat reduïda, funciona des de fa una setmana en horari de matí i tarda i de dilluns a divendres. De moment, el servei ha registrat fins a 50 usuaris diaris, i si augmenta la demanda, l'objectiu és ampliar-lo també als dissabtes.

A la nostra ciutat, la línia té parada a l'estació de FGC de La Floresta, donada la proximitat d'aquest districte amb Molins de Rei i la històrica mobilitat i relació que ha existit entre els veïns d'aquest barri santcugatenc i els del municipi del Baix Llobregat.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.