'Cuines i diversitat' acosta els costums culinaris d'arreu del món a l'Ateneu

Societat

Publicat el 3/oct/06 per Adria Claramunt

Promoure la relació intercultural a través de la gastronomia és l'objectiu de les Jornades de Cuines i Diversitat que han començat aquest dilluns a l'Ateneu. Aquesta primera sessió ha reunit els especialistes culinaris Pep Salsetes, Salah Jamal i Raquel Ferrari, que han explicat les claus i principals característiques de les cuines catalana, àrab i argentina.

L'acte ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, que ha explicat que propostes com aquesta s'emmarquen dins les línies mestres del Pla de Ciutadania. L'objectiu, ha dit Ramon, és que la cuina sigui un punt d'unió entre nouvinguts i autòctons.

Toni Ramon

Volem que sigui un espai de relació. Que a través de la cuina es trobi un camíper veure que no som tant diferents.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La taula rodona l'han format la psicoanalista i gastrònoma argentina Raquel Ferrari; el metge, historiador i especialista en cuina àrab Salah Jamal; i el mestre cuiner i gastrònom dels Països Catalans Pep Salsetes. Tots tres han explicat els trets més específics de cada cuina.

Escoltem una petitat mostra del que han dit.

Opinions dels gastrònoms

La cocina argentina està basada principalmente en la carne // La cuina àrab barreja les espècies i és aromàtica // La cuina catalana es caracteritza per els sofregits i les picades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquestes jornades se seguiran celebrant tots els dilluns d'aquest mes d'octubre amb l'objectiu de donar a conèixer costums culinaris d'arreu del món.